"Gezen aslan aç kalmaz"

Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) tarafından organize edilen, "Ben de sanayici olmak istiyorum" konulu konferansta konuşan MARİFET Gıda

Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) tarafından organize edilen, "Ben de sanayici olmak istiyorum" konulu konferansta konuşan MARİFET Gıda Komiteleri Başkanı Nihat Kurt, işadamlarına gezmelerine tavsiye edip, "Gezen aslan aç kalmaz." dedi.

DÜSİAD plazada ki konferansa konuşmacı olarak Nazo Gıda yönetim kurulu üyesi, MARİFET Komiteler Koordinatörü ve MARİFET Gıda Komitesi Başkanı Nihat Kurt katıldı.

Konferans DUSİAD Başkanı Eyüp Çakır'ın globalleşen dünyada ticaretin sektörel bazda ilerlemeye başladığını belirterek, üyelerden oluşan komitelerin yapılanmasının önemine değindi. Çakır yaptığı hoş geldiniz konuşmasında önümüzdeki günlerde sektör bazında hızlı gelişmelerin olacağına değindi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, iş adamlarına konunun dışında uyarılarda bulunarak, K belgelerinde indirim olduğunu ve 31 Aralık tarihinde bu sürenin dolduğunu belirtti. Büyük, "Kalkınma ajansı ve markalaşmada bedelsiz para var. 30 bin TL ile 300 bin TL kadar, 5 il bunda mücadele veriyor. Bolu ya da Yalova bizden fazla para alırsa ben üzülürüm. 15 milyon TL geri alınmamak üzere verilecek. KOSGEP kredileri var biliyorsunuz. Şu ana kadar bin 100 firma kayıt oldu. 590 kişi bankalardan kabul gördü. 420 asil ve 70 yedek olmak üzere, 6 yüz firma 30 bin, 50 bin ve 80 bin TL alacak. 18 firmamızda 2 yüz bin dolar ihracat kredisi almaya hak kazandı." şeklinde iş adamlarına bilgiler sundu.

Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut ise konuşmasında stratejik planlamanın önemine değindi. Turgut, "Biz kamuda stratejik eylem planına yeni geçiyoruz. Gelişmiş ülkeler bunu 30-40 sene önce yaptılar. Siz değerli işadamlarımız da stratejik eylem planlarınızı yapmalısınız. Biz kamuda bunun sıkıntısını yaşıyoruz. TUSKON ve MARİFET yöneticilerinden, büyüklerinden faydalanın. Sizler aracılığıyla, Düzce için daha hayırlı işler yapılacağını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

MARİFET Gıda Komitesi Başkanı Nihat Kurt ise konuşmasında, işadamlarına ticaret için gezmeleri gerektiğini vurguladı. Kurt, "Bizim TUSKON başkanımızın bir sözü vardı. 'Gezen aslan aç kalmaz' diye. Biz gezen aslan mı olacağız, yoksa yatan tilki mi? TUSKON organizasyonlarıyla MARİFET Organizasyonuyla birçok ülkeye giderek ticari bağlantılar yaptık. Afrika Türkleri yeni tanıyor. Bu beyazlar o beyazlar değil diyor ilk defa. Oraya gidip yatırım yapıyoruz, ticaret yapıyoruz ama sömürmüyoruz. Bizim iş adamlarımız kimseyi sömürmez." diyerek sürdürdüğü konuşmasında iş hayatında markalaşma ve reklamın önemine değindi. Kurt," Kaliteli üretim yapın, reklamı kötü olsun önemli değil. Kötü reklamda yapsanız onu satarsınız." dedi.

Konferansa ayrıca Düzce Valisi İlhan Turgut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Düzceli işadamları katıldı.