CHP'Lİ vekili uçaktan neden indirdiler?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile eşi Elif Özbolat, İngiltere vizeleri olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadılar.

İngiltere Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Komitesi’nin davetlisi olarak, Tunceli Bağımsız  Milletvekili Kamer Genç ile birlikte Ankara’dan İstanbul Atatürk Havaalanı’na giden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile eşi Elif Özbolat,  İngiltere vizeleri olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadıkları belirtildi.

SÖMÜRGE ÜLKESİ


Türk milletvekili olarak havalanından çevrilmesinin seçimle iş başında gelmiş bütün milletvekillerinin ortak sorunu olduğunu belirten Özbolat, şöyle dedi: “Havaalanından döndüm. Kendimi İngiltere’nin sömürgesi gibi hissettim. İngiltere, Türkiye’deki milletvekillerinin diplomatik dokunulmazlıkları olduğunu biliyor ve buna rağmen vize şartı koşuyor. Bizden vize isteyen ülkelere biz de vize şartı koymalıyız. Onlar da vatandaşlarına ’gitmeyin’derlerse, desinler. Biz de ’gelmeyin’ deriz. Kırmızı diplomat pasaportumuzu dahi tanımıyorlar. Türkiye’nin seçilmiş parlamenterlerinin bu duruma düşmesi utanç verici.”

Olayın haftasonu meydana gelmesi nedeniyle yapabilecek birşey olmadığını belirten Özbolat, “Çok üzüldüm, Pazartesi günü konuyu gündeme getirip konuyla ilgili önerge hazırlayap meclise sunacağım”  dedi.