Başbakan'ın şehit ailelerine yanıtı

Başbakan Erdoğan, Parkistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ve İran ziyaretleri öncesinde bilgi vardi. Erdoğan, bölgedeki çatışmanın giderilmesi gerktiğini ifade etti. İran'daki nükleer konuların da görüşüleceği ziyarettele ilgili bilgi verdi. Başbakan Erdoğan Gülen ve AKP'yi bitirme planı ile ilgili olarak olarak soruya söz konusu belgenin adli tıpta olduğunu gerekenin yapılacağını ifade etti.

Şehit ailelerinin protestoları ile ilgili de konuşan Erdoğan bu gösterileri anladığını ama bütün alelerinin görüşünü yansıtmadığını söyledi. Erdoğan kullandığı bu ifadenin, dağdan inen 34 terörist için yapılan karşılamayı tasvip ettiği anlamına gelmediğini söyledi...

Erdoğan "yapılanlar siyasi rant elde etmeye yönelik değildir. Biz bu konuda yasal bir süreç hazırladık ve yargılandılar. Bunu karşılama yaklaşımını tasvip etmemiz mümkün değil. Biz buna bu şekiğlde bakamayız... Şunu açık net söylüyorum. Biz AK Parti olarak ilegal yapıyı kabul etmeyiz. Biz bu projenin demokratik, bölgesel ve ekonomik boyutu var... Bir takım sorunlarımız yani tüm sorun alanlarını minimize etmeyi planlıyoruz. Bu bir devlet projesidir, muhatabı da millettir. Bu bir barış üzümü salkımıdır. Ülkemizi barışa hep birlikte taşıyalım"