TÜSİAD'ın iki başkanı için istenen ceza belli oldu! 5 yıla kadar hapis istemi
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Turan ve Aras’ın genel kurulunda yaptıkları konuşma sırasında yargıyı telkin ve yönlendirme ile gerçeğe aykırı, dezenformasyon içerikli beyanları nedeniyle haklarında “Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçundan iddianame düzenlendi. İki ismin “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan soruşturma ayrıca devam ediyor.


YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI VERİLDİ
Soruşturma devam ederken aynı kurulda benzer açıklamalar yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da "Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. 19 Şubat günü savcılığa ifade veren Turan ve Aras hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
5 YIL 3 AYA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ
O iki isim hakkında yürütülen soruşturmalardan biri tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Turan ve Aras'ın "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapisleri istendi. İki isim hakkında "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan başlatılan soruşturma ise devam ediyor.
