Malta Katli Otoparki Hizla Yükseliyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi, 356 araçlik park yeri kapasitesine sahip Malta Katli Otoparki’nin yapim çalismalarina hizla devam ediyor. Büyüksehir Yetkilileri, otopark santiyesine giderek ilgili teknik ekipten devam eden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Malta Katli Otoparki Hizla Yükseliyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen Malta Katli Otoparki insaat çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda Büyüksehir Yetkilileri otopark santiyesine giderek çalismalari inceledi. Ayrica, ilgili teknik ekipten çalismalar hakkinda bilgi aldi. Baskan Danismanlari Ferhat Firat ve Umut Yenigün, Genel Sekreter Yardimcisi Pinar Mine Hacialibeyoglu ve Fen Isleri Dairesi Baskanligi Yapim, Kontrol ve Uygulama Sube Müdürü Tolga Selvi ile birlikte ilgili teknik ekip incelemelere katildi.



Kentin trafik yükünün azaltilmasina katki saglayacak

Yetkililer, inceleme sirasinda proje ilerleyisi hakkinda degerlendirmelerde bulundu. Insaat sürecinde gelinen son durumu yerinde gözlemledi. Teknik ekip tarafindan verilen bilgilerde, Malta Katli Otoparki’nin tamamlanmasiyla birlikte bölgede yasayan yurttaslarin park yeri bulmasinin kolaylasacagi ve kentin trafik yükünün azaltilmasina katki saglanacagi vurgulandi. Çalismalarin planlanan takvim dogrultusunda ilerledigi ve projenin belirlenen süre öncesinde tamamlanmasinin hedeflendigi ifade edildi.

“356 araçlik park yeri kapasitesine sahip olacak”

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Pinar Mine Hacialibeyoglu, yapilan incelemelerde Malta Katli Otoparki hakkinda açiklamalarda bulundu. Hacialibeyoglu, “Malta Katli Otoparki’nin yapimina devam ediyoruz. Binanin toplam insaat alani 10 bin 168 metrekaredir. Bodrum kat, zemin kat ve üzerindeki 4 kata ilaveten çati alani da otopark olarak hizmet verecek. Otoparkta mevzuatlara uygun olarak olusturulan 18 araçlik elektrikli araç park yeri ve 19 araçlik engelli park yeri bulunuyor. Tamamlanmasinin ardindan toplam 356 araçlik park yeri kapasitesine sahip olacak. Ayrica 39 motosiklet için de park alani mevcuttur. Binanin enerji maliyetinin azaltilmasi, elektrik enerjisi ihtiyacinin bir kisminin karsilanmasi amaciyla da çati katindaki rampa üzerinde 28 adet fotovoltaik paneller bulunuyor” diye konustu.



“Sözlesme süresinden daha erken sürede tamamlamayi hedefliyoruz”

Genel Sekreter Yardimcisi Hacialibeyoglu söyle devam etti: “Otopark çevresinde, yakin mesafede konut yerlesimlerinin olmasi nedeniyle insaat asamasinda trafik akisi, kirlilik, gürültü, vb. konularda azami önlemler almis durumdayiz. Bütün önlemlerimize ragmen vermis oldugumuz rahatsizliktan dolayi tüm yurttaslarimizin affina siginiyoruz. Katli otoparki yilbasi itibariyla sözlesme süresinden daha erken sürede tamamlamak ve akabinde yurttaslarimizin hizmetine sunmak için hizli bir sekilde çalisiyoruz. 17 ilçemizde de yaptigimiz çalismalarla engelli erisimine ve mevzuatlara uygun, enerji verimliligi yüksek, içerisinde elektrikli sarj istasyonlari olan otoparklar insa etmeyi hedefliyoruz. Bu otoparklarin anlik doluluk oranlarini izleyen uygulamalarla yurttaslarimizin araçlarina kolayca yer bulmasini saglamak ve trafik akisini hizlandirmak hedeflerimiz arasinda yer aliyor.”
Kaynak: İHA