DSI'nin Baraj Borusu Patladi, Su Dagi Olustu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Devlet Su Isleri’ne (DSI) ait 2 binlik boru patladi. Patlama sonrasi fiskiran sular adeta su dagi gibi görüntüler olusturdu.

DSI'nin Baraj Borusu Patladi, Su Dagi Olustu
Vezirköprü ilçesi Kizilcaören Mahallesi mevkiinde DSI’ye ait baraj borusu bilinmeyen bir nedenle patladi. Borudan akan sular bir süre Vezirköprü-Havza karayolunun trafige kapatilmasina yol açti. Patlamada borudan fiskiran sularin yüksekligi 10 metreyi buldu. Tasan sular hayati olumsuz yönde etkiledi. Olay yerine intikal eden ekipler duruma müdahale ederek patlayan borunun suyunu kesti.

Vezirköprü Kaymakami Özgür Kaya, Belediye Baskani Murat Gül, Ilçe Jandarma Komutani Onur Istanbul, AK Parti Ilçe Baskani Ali Faik Çamurcu olay yerine giderek ekiplerden bilgi aldi.

Konuyla ile ilgili açiklama yapan Belediye Baskani Gül, "Devlet Su Isleri’ne bagli hatta bir ariza çikmasi sebebiyle böyle durum gerçeklesti. Hastanemiz ve his hekimligimiz ile ilgili herhangi bir sikintimiz yok, sadece yaklasik 10 dakika trafikte bir aksama olduktan sonra kontrol altina aldik. Herhangi bir sikinti olmamasi için bütün ekipler var gücüyle çalisti" dedi.

Patlayan 2 binlik boruda onarim çalismasi baslatildi.
Kaynak: İHA