Yikimi Yapilan 5 Katli Bina, Vatandaslarini Yasadigi Binanin Üzerine Devrildi

Hatay’da kontrollü olarak is makinesiyle yikimi yapilan 5 katli bina, baska bir binanin üzerine devrildi. Olayda yaralanan olmazken, vatandaslarin yüreklerini agzina getiren yikim ani kameraya yansidi.

Yikimi Yapilan 5 Katli Bina, Vatandaslarini Yasadigi Binanin Üzerine Devrildi
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’da mahkeme süreci sona eren binalarin yikim ve enkaz kaldirma çalismalari araliksiz sürüyor. Iskenderun ilçesi Numune Mahallesi’nde bulunan 5 katli apartman da is makinesiyle kontrollü olarak yikilmak istendi. Kontrollü olarak yikilmak istenen bina yikim esnasinda hasarsiz ve içerisinde yasayanlarin baska bir binanin üzerine devrildi. Binanin tehlikeli yikimi saniye saniye kameralara yansidi. Yikimi yapilan bina, hasarsiz binaya hasar verirken olayda yaralananin olmamasi rahat nefes aldirdi.

Evi hasar gören ve o anlari cep telefonu kamerasiyla kayit altina alan 32 yasindaki Sila Akdemir, "Çok korktum. Tekrardan depremi yasadim, psikolojim altüst durumda. Izmir’den geldik ve hiçbir sey bilmiyoruz. Biz kiraciyiz, depremde evimizi kaybettik simdi tekrar evimize zarar geldi. Diger depremde de evimi kaybettim. 6. katta oturuyordum, binam yikildi ve zor çiktim o binadan. Simdi bunu tekrar yasattilar” dedi.

Yikim esnasinda evinin zarar gördügünü belirten Serif Önal ise, "Izmir’den geldik baktik bina yikimi var evimize bizi sokmadilar. Anneme geldim, esyalarimizi biraktik ve tekrar gittim. Balkon demiri kirilmis yan balkonun duvari yikilmis, cam patlamis. Evimize giremiyoruz. Annemlere geldik burada kalacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA