Gaziantep'te Dogalgaz Dönüsüm Projesi Büyüyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Agustos Ayi Meclis Toplantisi’nin 1’inci Birlesimi, Baskan Fatma Sahin’in baskanliginda yapildi.

Gaziantep'te Dogalgaz Dönüsüm Projesi Büyüyor
Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda yapilan birlesimde sehrin hava kalitesini arttirmak amaciyla Büyüksehir Belediyesi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile ortak yürütülen Dogalgaz Dönüsüm Projesi’nin yeni etabi için yapilacak çalisma konusuldu. Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nde görüsülen ilgili madde kapsaminda yaklasik bin 500 hanenin daha kömürden dogalgaz sistemine geçisi ücretsiz olarak saglanacak. Dogalgaz altyapisi aginin gelismesiyle birlikte, isinmada fosil yakit kullaniminin azaltilmasi ve karbon saliniminda düsüsün saglanmasi amaçlaniyor. Proje, Yesil Sehir Gaziantep’te hava kalitesini arttirarak kirliligin önüne geçilmesini hedefliyor.

“Hava kirliligini kömür dagittigimiz yerlerde önlememiz gerekiyor”

Mecliste ilgili maddenin oylanmasi öncesi konu hakkinda açiklamada bulunan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, hanelerin dogalgaza geçisinin önemine vurgu yaparak, “Evleri ziyaret ettigimde sunu gördüm. Bir oturma odasinda isinirken engelli, yasli, torunlar diger odalari kullaninca çok rahat oldugunu görünce mahalle de çok hizli bir sekilde digerleri de dogalgaza geçti. Bunun için Büyüksehir Belediyesi’ne basvuruyorlar. Sosyal yardimlasmadan talep ediyoruz. Nereye kömür dagitiliyorsa onlardan adres aliyoruz. Hava kirliligini kömür dagittigimiz yerlerde önlememiz gerekiyor. Bin 500 kömür dagitilan hanenin yer aldigi Sahinbey ile Sehitkamil’de hava kirliliginin çok yüksek oldugu yerler var. O bölgelerde bunu hizlandiracagiz. Sevindirici olan komsular da dogalgaza geçince mahalle yesil mahalle olacak. Çok ise yariyor bu temiz hava için” dedi.



Gaziantep ile Sevilla kardes sehir oluyor

Meclis’te görüsülen maddeler kapsaminda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin girisimleriyle Gaziantep ile Ispanya’nin Sevilla sehri kardes sehir oluyor. Ispanya Kralligi’nin Endülüs Özerk Bölgesi’nin baskenti olan Sevilla ile kardes sehir iliskilerinin kurulmasi yönünde alinan karar çerçevesinde iki sehir arasinda iliskilerin güçlenmesi, ortak çalismalarinin devam ettirilmesi, iki taraf arasindaki dostlugun arttirilmasi, karsilikli bilgi ve tecrübelerin paylasimini tesvik etmeyi amaçliyor.
Kaynak: İHA