39 Yasindaki Down Sendromlu Garson Çalisarak Annesine Bakiyor

Osmaniye’de 16 yildir esnaf lokantalarinda garsonluk yapan down sendromlu Mesut Dogan (39), kazandigi parayla annesine bakiyor.

39 Yasindaki Down Sendromlu Garson Çalisarak Annesine Bakiyor
Osmaniye Istiklal Mahallesi’nde esnaf lokantasinda garsonluk yapan, güler yüzüyle çevresindeki herkesin sevgisini kazanan down sendromlu Mesut Dogan, aile bütçesine katkida bulunuyor. Çalistigi lokantada yemek servisi yapan, masa düzeniyle ilgilenen ve müsterileri karsilayan Dogan, is disiplini, sempatik tavirlari ile hem müsterilerin hem de isletme sahibinin takdirini topluyor.

Mesut’un 4-5 yildir kendileri ile birlikte çalistigini ve zamanla evladi gibi oldugunu söyleyen isletme sahibi Salman Sahin, "Asagi yukari 40 yillik meslek hayatimiz var. Ben bu ise nisanliyken girdim kayinbabam rahmetlik olduktan sonra bu sanat bana kaldi. Aslinda ben bir motosiklet tamircisiydim. 1978’de biraktim 1984’de bu ise basladik. Asagi yukari 4-5 yil oldu, Mesut benim eski ortagimin yanindaydi oradan ayrilmis. Bir seye kizmis birakti geldi annesiyle ve enistesi ile bana ’ustam bu burada çalismak istiyor çalisabilir mi’ dediler ’çalisir’ dedim. Bir daha da buradan gitmedi. Mesut bizim evladimiz gibidir bu da beni dayi olarak bilir. Gelen müsterilere hatta dayim diyerek tanitir ama benim evladim gibidir kendisi, severim yani Mesut’u, Osmaniye halki da çok sever. Çok sükür durumu da iyi burada da yevmiye ile çalisiyor zaten aslan gibi de çalisiyor. Biz memnunuz, Allah da kendinden memnun olsun. Burada çalisarak evin geçimini sagliyor, annesine bakiyor bu delikanli. Bu bütün isleri yapar patlican soyma, salatalik soyma, limon keser, nevale getirir. Bazen ben sikistigim zaman yetistirmedigimde gelir yemek doldurur, verir müsteriye suyunu doldurur, ayranini getirir. Yani Mesut’ta hiç eksiklik yok masallah yani normal bir vatandas nasilsa bu kardesimiz de böyle. Ben çok memnunum. Allah herkese böyle evlat nasip etsin" dedi.

Kaynak: İHA