Kastamonu'da Yildirim Sebebiyle Çikan Orman Yangina Müdahale Sürüyor

Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesinde yildirim düsmesi neticesinde ormanlik alanda çikan yangina müdahale sürüyor. Ekipler helikopter destegi ile yangini söndürmeye çalisiyor.

Kastamonu'da Yildirim Sebebiyle Çikan Orman Yangina Müdahale Sürüyor
Olay, dün saat 18.30 civarinda Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesine bagli Cambaz ve Koçcagiz köyü sinirlarinda bulunan ormanlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlik alanda, yildirim düsmesi neticesinde yangin çikti. Gece saatlerine kadar yanginin söndürülmesi için çalismalar sürüdürülürken, alevler rüzgarin ve arazinin engebeli olmasi sebebiyle ilerledi. Sabah saatleri itibari ile ekipler yangini söndürmek için dört bir yandan müdahalesini sürdürüyor. Bölgeye bir adet yangin söndürme helikopteri sevk edildi. Hem havadan hem de karadan sürdürülen müdahale ile yanginin büyümesinin önlenmesi amaçlaniyor.

Söndürme çalismalari ile ile ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Isletme Müdürü Erkan Gazibeyoglu, “Ihsangazi ilçesine bagli Koçcagiz ve Cambaz köylerinde yangin devam ediyor. Dün gece bölgeye 3 tane yildirim düstü. Saat 18.30’de ihbar geldi. 18.45 itibari ile ekipler müdahaleye basladi.

Dün aksam 18.45’ten beri müdahale ediyoruz. Kastamonu, Karadare, Tasköprü, Daday, Hanönü, Azdavay ekipelerimizin arazöz ve su ikmal tanklari ile yangin çalismalarini sürdürüyoruz. Sabah itibari ile helikopter istedik. Helikopter gerekli yerlere su birakti. Yanginin büyümesini önlemeye çalisiyoruz. Ekiplerimiz 4 ayri cepheden müdahale ediyorlar. Hem havadan hem yerden müdahale ediyoruz. Arazi yapisi çok kötü, engebeli, sarp bir arazi. Dozerlerle yollar açtik. Ekiplerimizi o yollardan soktuk. Yerden müdahalelerimiz de devam ediyor. Su anda Bursa’dan jandarmaya ait ikinci bir helikopter gelecek” dedi.

Öte yandan, dün aksam saatlerinde 3 farkli alana düsen yildirim sebebiyle çikan orman yanginlarindan ikisi söndürüldü.
Kaynak: İHA