On Parmaginda On Marifet Tip Ögrencisi

Erzincan’da Tip Fakültesinin mezuniyet töreninde 3 yildir sahne alan Tip Fakültesi 3’ncü sinif ögrencisi Erzurumlu Begüm Cemile Çalayer, sportif basarilari ve seslendirdigi müzik eserleriyle profesyonel sanatçilari aratmiyor. Arkadaslari arasinda “on parmaginda on marifet” deyimiyle anilan Çalayer, müzigi hobi olarak yaparken ileride iyi bir doktor olup insanliga fayda saglayip, hastalarina bakmak istiyor.

On Parmaginda On Marifet Tip Ögrencisi
Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Tip Fakültesinde ögrenim gören Begüm Cemile Çalayer, üçü bitirip dördüncü sinifa geçti. Aslen Erzurumlu Dadas kizi ve 3 kardesin en büyügü oldugunu ifade eden Çalayer, Z kusagindaki çogu akraninin ilgi duydugu internet oyunlari, sosyal medya, kafe gibi aliskanliklardansa küçük yasta müzige, spora, folklora ve kendini daha gelistirebilecegi faaliyetlere merak sardigini kaydetti.

EBYÜ Tip Fakültesinin 3 yildir mezuniyet töreninde kent protokolünün ve yüzlerce ögrenci arkadasi ile ailelerinin huzurunda sahnede verdigi müzik konseriyle begeni toplayan Begüm Cemile Çalayer, üniversitede ilk olarak göze gelmesini IHA muhabirine söyle anlatti:

“Kantinde arkadaslarimiz arasinda gitar çalip söylüyorduk. Ilk birinci sinifta iken o zamanki dekan yardimcimiz Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyildiz’in dikkatini çekti. O da Dekanimiz Prof. Dr. Abdulmecit Kantarci ile paylasmis. Bunun üzerine mezuniyet töreninde sahne aldim. 3 yildir Tip Fakültemizin mezuniyetlerinde konser veriyorum. Mutlu oluyorum. Rektörümüze, dekanimiza, hocalarima tesekkür ediyorum.”

Müzige çocuk yasta Erzurum’da TRT korosunda basladigini ifade eden Çalayer, “Müzik bana keyif veriyor. Hobi olarak sürdürüyorum. Önceligim okulum. Okulu bitirip doktor olup insanliga fayda saglayip, haslarima bakmak istiyorum” dedi.

Çocuk yasta ailesinin destegiyle müzigin yani sira spora da agirlik verdigini kaydeden Begüm Cemile Çalayer, “Erzurumlu oldugum için ilk kayaga basladim. Palandöken’de kayagi ögrendim, ileri seviyeye gelip sportif basarilar yakaladim. Sonra yüzmeye basladim. Yüzmede de antrenörlük seviyesine gelip belgemi aldim. Okul haricinde tatil dönemlerinde profesyonel yüzme antrenörlügü ve hakemlik yapiyorum. Folklor da benim sevdigim bir alan. Erzurum kadin barlari, zeybek ve Kafkas oynuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinde Tip Fakültesinin ögrenci temsilcisi oldugunu da belirten Çalayer, “Akranlarima bakiyorum birçogu zamanini kafelerde veya benzer durumlarda geçiriyor. Ben bu sekilde büyümedim. Sportif ve sosyal etkinliklere katildim. Ve bundan dolayi da çok mutluluk duyuyorum. Insallah arkadaslarima ilham olabilmisimdir” diye konustu.

Kaynak: İHA