Iki Çocugunu Öldürüp Intihar Eden Babanin, Mahkemede 'Katliam Yapacagim' Dedigi Iddia Edildi

Ankara’da alkol ve kumar bagimlisi oldugu ileri sürülen bir kisi, rehin aldigi kizini ve oglunu tabancayla vurduktan sonra ayni silahla intihar etti. Saldirgan babanin, hakkinda uzaklastirma karari verildigi durusma salonunda “Katliam yapacagim” dedigi iddia edildi.

Iki Çocugunu Öldürüp Intihar Eden Babanin, Mahkemede 'Katliam Yapacagim' Dedigi Iddia Edildi
Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’nde meydana gelen olayda, alkol ve kumar bagimliligi oldugu ileri sürülen Murat Keklik, yasadigi ailevi sorunlar nedeniyle 14 yasindaki oglu Yagiz Keklik ile 11 yasindaki kizi Doga Keklik’i kayinbiraderinin evinde rehin aldi. Baba Keklik, bosanma asamasindaki esi Cemile Keklik’i telefonla arayarak evlatlarini öldürecegini bildirdi. Anne Keklik’in ihbari üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Içeriden uzun süre ses alinmamasi üzerine Polis Özel Hareket ekiplerince eve operasyon düzenlendi.

Kapiyi kiran ekipler, baba ile iki çocugunun cansiz bedeni ile karsilasti. Çocuklarini yaninda getirdigi tabancayla öldüren Murat Keklik’in ayni silahla kendi yasamina da son verdigi ögrenildi. Cesetleri Adli Tip Kurumu’na götürülen Murat Keklik’in Sivas’ta, çocuklarinin ise Ankara Gölbasi’nda defnedilecegi aktarildi.

“Daha önce bir durusmada, ‘Ben katliam yapacagim’ demis”

Olayin taniklarindan komsu Yasar Aydin: “Disari çikmistim. Bahçede bir kisinin telasli halde telefonda konustugunu ve rehin alma durumu oldugundan bahsettigini duydum. Durumu sordugumda, çocuklarin rehin alindigini söyledi.

O sirada baska bir çocuk daha içerideydi. Ona da bir sey olmasindan korktum. Sonra onu disarida gördüm. Evden çikmisti. Saldirganin esi ile bosanma asamasinda oldugu için uzaklastirma karari vardi. Söylenenlere göre ise daha önce bir durusmada, ‘Ben katliam yapacagim’ demis” dedi.



"Komsularimiz çocuklarin ‘Baba yapma’ diye seslerini duymus"

Durumun farkina polisler gelince vardiklarini söyleyen Aydin, “Biz hiç silah sesi duymadik. Komsularimiz çocuklarin ‘Baba yapma’ diye seslerini duymus. Polisler gelince anladik ki vahim bir durum var. Saldirgan, içerideyken çocuklarini ve kendini öldürmüs. Saldirganin oglu ile kayinbiraderinin oglu arkadasmis. Birlikte burada oyun oynuyorlarmis. Saldirgan, kizini da bu eve getirmis. Ardindan olaylar gelismis” ifadelerine yer verdi.

“Aile meselesinden ötürü çocuklarini rehin aldigini ögrendik”

Çevre esnaflardan Zeki Agayer ise, “Geldigimde sokagin kalabalik oldugunu gördüm. Bir adamin intihar ettigini ve çocuklarini öldürdügünü söylediler. Saldirganin aile meselesinden ötürü çocuklarini rehin aldigini ögrendik. Evin kapisini, içerideki çocuklar varken kilitlemis. Saldirganin ailesi, böyle bir sey yapacagini ve çocuklarinin canina kiyacagini düsünmemisler. Olayin ciddiyetini dün çocuklar rehin alininca anlamis. Ölen çocuklarin annesi, kendi babasindan yardim istemis. Polisi arayip yardim istedigi anlardaki feryadi herkesi sokaga döktü” diye konustu.

Kaynak: İHA