Emekli Memur-Sen'den Enflasyon Oranlari Sonrasi Basin Açiklamasi

Memur Sendikalari Konfederasyonuna (Memur-Sen) bagli Emekli Memur-Sen tarafindan, TÜIK tarafindan açiklanan enflasyon oranlarina iliskin basin açiklamasi düzenlendi.

Emekli Memur-Sen'den Enflasyon Oranlari Sonrasi Basin Açiklamasi
Memur-Sen Konfederasyonuna bagli faaliyetlerini sürdüren Emekli Memur-Sen bugün açiklanan enflasyon verilerinin ardindan emeklilerin talep ve beklentilerini kamuoyu ile paylasmak amaciyla basin açiklamasi düzenledi.

Ankara Ulus Meydani’ndan gerçeklestirilen basin açiklamasinda konusan Emekli Memur-Sen Baskani Ali Küçükkösen, açiklanan haziran ayi enflasyon rakamlariyla birlikte isçi ve Bag-Kur emeklilerinin ayliklarinda yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin ayliklarinda ise yüzde 19,31 zam yapilacagini hatirlatti. Küçükkösen, 2023 Temmuz ayinda yapilan seyyanen iyilestirmenin kamu görevlisi emeklilerine yansitilmadigini belirterek, kamu emeklilerinin bu nedenle 6 aylik gelir kaybi yasadigini savundu.

Küçükkösen, 2024 yilinin Emekliler Yili olmasi için gerekli düzenlemelerin yapilmasini isteyerek, "2023 Temmuz ayinda verilen seyyanen ödemeyi emekli ayliklarina yansitalim. Ek ödeme basta olmak üzere, bütün gelirleri prime esas kazanca dahil edelim. Aylik baglama oranini yükseltelim. Kira yardimi yapalim. Es ve çocuk yardimini ödemeye devam edelim. 1. Dereceye 3600 Ek Göstergeyi gecikmeden hayata geçirelim. En önemlisi, emeklilere örgütlenme hakki verelim. Bu hususlari hayata geçirdigimizde, emeklilerin sesini duymus, beklentilerini görmüs, sorunlarini çözmüs ve Emekliler Yili’na yakisir düzenlemeler yapmis olacagiz” açiklamasinda bulundu.

"Kamu görevlisi emeklileri olarak toplu sözlesme masasini etkilemek istiyoruz"

Beklentilerinin sosyal devlet anlayisiyla uyumlu politikalarin hayata geçirilmesi oldugunu da dikkati çeken Küçükkösen, “Kamu görevlisi emeklileri olarak örgütlenme hakkina sahip olmak, toplu sözlesme masasini etkilemek, emeklilerle ilgili belirlenecek politikalara paydaslik etmek, tecrübe ve birikimlerimizi sosyal diyalog ortamlarinda aktarmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA