Yozgat'ta 23. Uluslararasi Sürmeli Senlikleri Basladi

Yozgat Belediyesi tarafindan bu yil 23.’sü düzenlenen Uluslararasi Sürmeli Senlikleri basladi.

Yozgat'ta 23. Uluslararasi Sürmeli Senlikleri Basladi
Yozgat sehirlerarasi otogar mevkiinden kortej yürüyüsü ile baslayan senlikte vatandaslar, Lise Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydani’na geldi. Sanatçi Elmas Iler’in konseri öncesi vatandaslara seslenen Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, Yozgat’in sosyal hayatina katki sunmak için senlikleri düzenlediklerini söyleyerek, “Sürmeli etkinlikleri vesilesiyle bir aradayiz. 4 gün boyunca burada çok degerli sanatçilari agirlayacagiz. Çok degerli sanat gruplarini agirlayacagiz ve Yozgat’in sosyal ve kültürel hayatina bir nebze de olsun katki sunmak istiyoruz. 2014 yilinda ilk seçildigimde Sürmeli Senlikleri’ni yaparken bir sey söyledik. Sürmeli, protokolün degil, halkin senligi olacak dedim. Bugün gene aynisini yapiyoruz. Sürmeli, protokolün degil, halkin senligidir. Halkla beraber olmak isteyen burada bizimle olur. Halkla beraber olmak istemeyenler nerede istiyorlarsa orada olurlar” dedi.

Yozgat’i sanat sehri yapacaklarini söyleyen Baskan Arslan, “Türkiye’nin en güzel sanatçilarini, en degerli sanatçilarini buraya getirdik. Popüler kültürle ugrasmiyoruz. Popüler kültür, popüler sanatçilarin Yozgat’a verecek bir seyleri olmadigina inaniyorum. Türkiye’nin en güzel orkestralarindan birisi, Ankara Büyüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi. Memleketimizin yetistirdigi genç bir kardesimiz Türk halk müzigi sanatçisi Elmas Iler. Biz 2014 yilinda Yozgat’ta ilk defa belediye baskani oldugumuzda 45 gün içerisinde mehter takimi kurup, Yozgatli hemsehrilerimize konser verdirecek duruma geldik ve 5 sene boyunca mehter takimi Yozgat’ta konser verdi. Ama 2019 yilindan sonra, bizden sonra mehter takimini bir daha gören oldu mu? Programlarda diger illerden mehter takimi getirmek zorunda kalmayacagiz. Insallah kisa süre içerisinde Yozgat’in kent orkestrasi, Türk halk müzigi topluluklari, Türk sanat müzigi topluluklari faaliyete geçecek. Yozgat bir kültür sehri olacak. Yozgat bir sanat sehri olacak. Insanlarimiz kültürle, sanatla bulusmaya devam edecek. Bizim derdimiz, tasamiz bu. Allah’a sükür ne yapacagimizi biliyoruz. Zorluklar içerisinde, imkansizliklar içerisinde ne yapacagimizi biliyoruz ve inaniyorum ki Yozgatlilarin bize vermis oldugu oylari son noktasina kadar Yozgatli hemsehrilerimize helal ettirecegiz. Arkamizdan hiç kimse kötü bir sey konusmayacak Rabbimin izniyle” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan program Yozgat’in yetistirdigi sanatçilardan Elmas Iler’in konseriyle devam etti. Konsere Yozgat halki yogun ilgi gösterdi. Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, konser sonrasi sanatçiya tesekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA