Türkiye'de Sadece Sivas'ta Üretilip Tamami Yurt Disina Satiliyor

Sivas’in önde gelen sanayi kuruluslarindan biri olan ESTAS, ürettigi motor bloklarin tamamini ihraç ediyor.

Türkiye'de Sadece Sivas'ta Üretilip Tamami Yurt Disina Satiliyor
Türkiye’nin önemli agir sanayi kuruluslarindan biri olan ve dünyaca ünlü araç firmalarina kam mili üreten ESTAS, adindan söz ettirmeye devam ediyor. 40 ülkenin yedek parça piyasasina kam mili ihraç eden firma ileri imalat yöntemleri kullanilarak motor blok üretimiyle de dikkat çekiyor. Tamamen Sivas’ta imalati yapilan motor bloklarinin tamami yurt disina ihraç ediliyor. ESTAS Motor Blok Imalat Yöneticisi Hakan Timuçin, hem kendi tesislerinde ürettikleri döküm malzemeleri hem de yurt disindan tedarik ettikleri döküm bloklar üzerinde kapsamli bir üretim süreci gerçeklestirdiklerini belirtti.

Imalati yapilan motor bloklarinin, yüksek teknolojiyle üretilmesi ve uzun ömürlü olmasi sayesinde is araçlari, jeneratörler, gemiler gibi birçok alanda kullanildigini vurguladi.

Yüksek teknolojiyle üretilen motor bloklari, dünya devlerine güç veriyor

ESTAS firmasi Motor Blok Imalat Yöneticisi Hakan Timuçin, bu tip motor bloklarin Türkiye’de sadece Sivas’ta üretildigini söyleyerek, “Motor blok üretimi yapiyoruz. Ayrica motor blogun iç parçalari kapak ve shaft üretimi de bu fabrika da yapilmaktadir. Genel anlamda döküm malzeme. ESTAS’ta üretilen malzemeler var. Yurt disindan da tedarik ettigimiz döküm bloklar var. Onlarin burada talasli imalatini yapiyoruz. Ondan sonra çapak alma ve kimyasal banyo yikama islemlerini tamamlayip son kullaniciya montaj için hazir halde gönderiyoruz. Bu blok tamamen Türkiye’de burada üretiliyor. Dünya’da ünlü önde gelen bir firma tarafindan alim oluyor. O firmaya gönderiyoruz. Bizim gönderdigimiz firma ayrica ürettigimiz ürünleri farkli firmalara gönderiyor. Bu ürettigimiz motor bloklarinin önemi, çok güçlü motor bloklari aslinda. Bunlar seri olarak baglanabilerek güç aktarimi saglayabilmektedir. Is araçlarinda, jeneratörlerde, gemilerde, yatlarda, çok yüksek güç gerektiren herhangi bir araçta makinede kullanilabiliyor. Bu üretilen motor bloklar tamamen yüksek teknolojiyle üretiliyor. Ömürleri çok uzun motor bloklaridir” dedi.

Kaynak: İHA