Ordu'da Kayitli Issiz Sayisi 22 Bin 476 Olarak Açiklandi

Ordu’da, Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu toplantisi yapildi. Toplantida, Ordu’daki kayitli issiz sayisinin 22 bin 476 oldugu, 2024 yilinin ilk 6 ayinda 5 bin 829 kisinin çesitli islere yerlestirildigi açiklandi.

Ordu'da Kayitli Issiz Sayisi 22 Bin 476 Olarak Açiklandi
Il istihdam ve mesleki egitim politikalarinin olusturulmasini, istihdami koruyucu, gelistirici ve issizligi önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif isgücü programlarinin belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki egitim uygulamalarinin izlenmesi ve degerlendirilmesine yönelik çalismalar yapmak üzere olusturulan Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu toplantisi, Ordu Valisi Muammer Erol’un baskanliginda gerçeklestirildi.

Bir önceki toplantida alinan kararlar ve yapilan çalismalarin degerlendirilmesi ile baslayan toplanti, Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Isa Kaymak tarafindan yapilan sunum ile devam etti. Kaymak, 2024 yilinin ilk 6 ayinda gerçeklestirilen faaliyetler hakkinda Vali Muammer Erol ve kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu. TÜIK verilerine göre 2023 yilinda Türkiye’de yillik issizlik oraninin yüzde 9,4 oldugunu, Ordu’nun da içinde yer aldigi TR90 bölgesinde bu oranin 8,4 oldugunu belirten Kaymak, 2024 yili haziran ayi itibariyle Ordu’da kayitli issiz sayisinin 22 bin 476 oldugunu, 2024 yilinin ilk 6 ayinda 5 bin 829 kisinin çesitli islere yerlestirildigini söyledi.



Ordu Çalisma ve Is Kurumu Müdürlügü’nün 2024 yili hedefleri hakkinda da bilgiler veren Isa Kaymak, “Özel sektörde ise yerlestirmede Türkiye genelinde 10’uncu, özel sektörde engelli ise yerlestirmede 11’inci, özel sektörde kadin ise yerlestirmede 14’üncü, özel sektörde genç ise yerlestirmede ise 23’üncü sirada, bunlarin yaninda sosyal yardim faaliyeti, bireysel, engelli, isveren, meslek danismanligi ve is kulübü liderliginde Türkiye ortalamasinin üzerinde yer aldik” diye konustu.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Seyfettin Bilkay, SGK Il Müdürü Mehmet Yasar Günay, Il Milli Egitim Müdür Vekili Ahmet Kina, Il Ticaret Müdürü Senel Çakir, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Zeki Ardahanlioglu ile kurul üyelerinin katildigi toplanti, yürütme kurulu tarafindan önerilen konularda kararlar alinmasi ile son buldu.
Kaynak: İHA