Müdür Saglam Açiklamasi 'Tarimsal Ilaç Denetimleri Araliksiz Devam Edecek'

Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, bitki koruma ürünlerinin en yogun satildigi bu aylarda, zirai ilaç denetimlerinin araliksiz sürdürülecegini ve bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satisi ile ilgili yönetmelige aykiri davranan 23 isletmeye 1 milyon 522 bin 588 TL ceza kesildigini söyledi.

Müdür Saglam Açiklamasi 'Tarimsal Ilaç Denetimleri Araliksiz Devam Edecek'
Bitki koruma ürünlerinin kullanimi ile ilgili açiklamalarda bulunan Il Müdürü Ibrahim Saglam çiftçilere konu ile ilgili uyarilarda bulundu. Müdür Saglam, "Ilimizde son kullanma tarihi geçmis veya sahte tarimsal ilaç satisinda taviz vermeyecegiz. Çiftçilerimizin aldiklari ilaçlarin son kullanma tarihlerine, ambalajlarina dikkat etmeleri gerekiyor. Kullandiklari ilaçta yasanabilmesi muhtemel problemler açisindan bayiilerde, aldiklari tarimsal ilaçlarla birlikte, TC kimlik numaralarini kaydettirmeleri gerekiyor. Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satisini yapan isletmelerin ilimizde yapilan araliksiz denetimlerinde, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satisi ile ilgili yönetmelige aykiri davranan isletmeler önce uyarilmistir. Ancak, yükümlülüklerini yine de yerine getirmeyen ve yönetmelige uygun olmayan ürün satisi yapan 23 isletmeye 1 milyon 522 bin 588 TL cezai islem uygulanmistir. Ilimizde piyasaya sürülmesi muhtemel 754 adet ilaç kamuya geçirilmis olup ayrica 10 bin 120 kg uygunsuz ilaç imha edilmek üzere imha sirketine teslim edilmistir” dedi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, üretici ve tüketicilerin sahte tarimsal ilaç konusunda hassas ve dikkatli olmasi gerektigini bu konuda yaptiklari tüm sikayetlerin önemle degerlendirildigini belirtti.

Kaynak: İHA