Meriç Nehri'ne Deniz Suyu Karismamasi Için Set Çekildi

Edirne’de son yillarin en kurak zamanlarini yasayan Meriç Nehri’nde debi düsmesi sonrasi nehre deniz suyu karismamasi için set yapilarak önlem alindi.

Meriç Nehri'ne Deniz Suyu Karismamasi Için Set Çekildi
Edirne Il Özel Idaresi, tuzlu suyun Meriç Nehri’ne karisarak çiftçinin zarar görmesini önlemek için nehrin döküldügü Ege Denizi’nin bogaz kismina kumlarla set ördü. Çiftçinin talepleriyle Meriç Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldügü yere yakin Ipsala Ovasi Pasali mevkisinde yapilan 120 metrelik set ile tuzlu deniz suyunun ürünlere gelmesi önlenecek.

Ipsala Kaymakami Ömer Sevgili ve beraberindeki yetkililer, bölgede incelemede bulundu.

Ipsala Kaymakamligi koordinesinde Çeltik Komisyonu, DSI, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Hamzadere Sulama Birligi, Yenikarpuzlu Sulama Kooperatifi ve Altinyazi Karasaz Sulama Kooperatifiyle bir komisyon kurulacagi, her gün toplanilarak, su riskini degerlendirip, gerekli tedbirlerin anlik alacagini belirtildi.

Ipsala Kaymakami Ömer Sevgili, "Kurulacak komisyon Edirne Valiligimizce kurulan komisyon ile sürekli iletisim halinde olacaktir. Komisyon, suyun daha tedbirli kullanilmasi için gerekli tedbirleri ve kararlari alacaktir. Komisyon, çeltik üreticileriyle sürekli iletisim halinde olacaktir. Karpuzlu tarafindan daha önce deniz suyunun Meriç Nehri’ne girmesini engellemek için olusturulan set, stabilize malzemesiyle desteklenecek, bunun için yarin 13 kamyon ile hizli bir sekilde malzeme tedariki saglayacaktir. Çiftçimiz için gerekli tüm tedbirler alinacaktir. Bereketli bir sezon diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA