Bitlis'teki Kalderanin Yildizlarla Bulusmasi Görsel Sölen Sunuyor

Uzay ve doga gözlemciligi yapan Dr. Ögretim Üyesi Cihan Önen, Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü etrafinda uzun pozlama teknigi ile çektigi yildizlar görsel sölen olusturdu.

Bitlis'teki Kalderanin Yildizlarla Bulusmasi Görsel Sölen Sunuyor
Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsaminda "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Kalderasi, muhtesem manzarasiyla yilin her döneminde dogaseverleri cezbediyor. Bitlis’teki kalderanin güzelligini uzun pozlama teknigi fotograflayan Önen, göl ve gökyüzünün güzelligini ölümsüzlestirdi. Önen, Nemrut Krater Gölü’nün ve kentteki diger göllerin isik kirliliginin olmadigini kaydederek göllerle yildizlarin bütünlesmesinin muhtesem görüntüler olusturdugunu belirtti.

Önen, “Biliyoruz ki nemrut kalderasinda kis bir hayli uzun sürüyor. Mayis ayinin ortalarina kadar kar ancak yerden kalkiyor. Akabinde Haziran ve Temmuz ortalarina kadar yesillik gölle beraber muhtesem görüntü olusturuyor. Aksam saatlerinde karanlikta samanyolu galaksisi ve milyonlarca yildizlarla beraber yeryüzündeki bu manzara gökyüzündeki manzara ile birlesince harika görüntüler olusuyor. Biz de bu ani çekmek için saatlerce günlerce buralarda bekleyip güzel kareler olusturuyoruz. Saat 21.00 dolaylarinda kaldera üzerinde samanyolu galaksisini görmeye baslayacagiz. Milyonlarca yildizla beraber belirginlesmeye baslayacak. Daha önce pek çok defa bu bahar manzarasi ile birlikte güzel kareler olusturduk” dedi.

Kaynak: İHA