Erzincan'da Sehitler Dualarla Yad Edildi, Kabirlerine Karanfil Birakildi

Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlamalari kapsaminda Garnizon Sehitligi’nde Kent protokolünün katilimi ile dualar edilerek sehit mezarlarina karanfil birakildi.

Erzincan'da Sehitler Dualarla Yad Edildi, Kabirlerine Karanfil Birakildi
Garnizon Sehitliginde Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda Erzincan Il Müftüsü Muharrem Gül tarafindan dua edildi. Daha sonra Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, sehitlik defterine günün anisina mesajini yazarak imzaladi.

Vali Aydogdu, Garnizon Sehitligi defterine yazip imzaladigi satirlari söyle: “Bugün burada, demokrasi ve milletimizin bekasi ugruna canlarini feda eden kahramanlarimizi anmak için toplandik. 15 Temmuz 2016 gecesi, hain bir darbe girisimiyle milletimizin iradesi ve demokrasimiz hedef alinmis, ancak sanli ecdadimizin mirasini yasatan yürekli evlatlarimizin destansi direnisiyle bu hain plan bertaraf edilmistir.

Sizler, bu milletin onurlu evlatlari olarak, vatan topragina düserken istiklalimizi ve istikbalimizi bizlere emanet ettiniz. Kaninizla suladiginiz bu topraklarda, aziz milletimiz, demokrasiye ve millî iradeye olan bagliligini bir kez daha tüm dünyaya göstermistir. Sehitlerimizin kahramanliklari, tarihe altin harflerle kazinmis birer destandir. Sizlerin fedakârligi, gelecek nesillere ilham kaynagi olacak ve daima hatirlanacaktir. Bu millet, sizlerin aziz hatirasina layik olma gayretiyle, vatanina ve demokrasisine sahip çikmaya devam edecektir.

Ruhunuz sad olsun. Sizleri rahmet, minnet ve sükranla aniyor, aziz hatiraniz önünde saygiyla egiliyoruz. Huzur içinde uyuyun, bizler buradayiz ve sizlerden aldigimiz emaneti sonsuza dek koruyacagiz.”

Erzincan Garnizon Sehitliginde ki programa Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon komutani Tuggeneral Cem Kamil Sagcan, Belediye baskani Bekir Aksun, Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Ali Öztürk, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Vali Yardimcilari, Il Jandarma komutani J. Kd. Albay Veysel Yanik, Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt, gaziler, emniyet personelleri, siyasi parti temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA