KBÜ'de '15 Temmuz Milletin Zaferi' Sergisi Açildi

Karabük Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde “15 Temmuz Milletin Zaferi” konulu fotograf sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

KBÜ'de '15 Temmuz Milletin Zaferi' Sergisi Açildi
Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Sehitler Konferans Salonu fuaye alaninda düzenlenen “15 Temmuz Milletin Zaferi” adli fotograf sergisinin açilisina Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, dekanlar, akademisyenler, daire baskanlari ve davetliler katildi.

Serginin açilisinda konusan Rektör Kirisik, “15 Temmuz yil dönümü münasebetiyle fotograf sergimizi açmis bulunmaktayiz. Bu fotograf sergimizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yasanan hain FETÖ’cü darbe girisimini engelleyen, önleyen ve ortadan kaldiran milletimizin aziz ve sanli zaferini kutlamak için, yad etmek için bir araya gelmis bulunuyoruz” dedi.

15 Temmuz’un bütün milletlere örnek olacak sanli büyük bir direnis oldugunu ifade eden Kirisik, “Milletimizin bu direnisi gerçekten bütün dünyaya, bütün milletlere örnek olacak sanli büyük bir direnistir. Silahli örgüte ragmen, tanklara, uçaklara, helikopterlere ragmen milletimizin yilmaz bir kararliligiyla demokrasinin ve zaferlerin yaninda oldugunu ifade edecek bir tarzda milletimiz bu darbeyi sona erdirmistir. Bundan sonra gelecek basarilarinda Türkiye Yüzyilinin da kapisini aralamistir. Bu anlamda 15 Temmuz zaferinin milletimize, devletimize, ülkemize ve dünyaya hayirli olmasini diliyorum. Bundan sonraki süreçte de milletimizin gösterecegi her türlü kahramanliklarla dünyaya barisi, kardesligi, huzuru, demokrasiyi hakim kilacak bir yapiyi, bir gelismeyi saglayacagina inaniyorum” diye konustu.

Karabük Üniversitesinin darbelere karsi milletin iradesini koruma konusundaki kararliligini vurgulayan Kirisik, “Karabük Üniversitesi olarak o gün oldugu gibi bugün de darbelere karsi milletimizin iradesini yok etme girisimlerine karsi daima devletimizin, milletimizin yaninda durduk ve yaninda durmaya da devam edecegiz. Bu azim ve kararlilikla gelecege ümitle bakiyoruz. Gelecekte nice zaferleri milletimizle, devletimizle birlikte yasayacagimiza inaniyoruz. Türkiye Yüzyilini hep beraber yasayacak, hep beraber farkina varacagiz ve daha da gelismesi için daha büyük basarilar ve zaferler kazanmak için Karabük Üniversitesi olarak milletimizin ve devletimizin yaninda duracagiz. Bu vesileyle bu büyük zaferin milletimize, devletimize kutlu olmasini, hayirli olmasini diliyorum. Bu süreçte emegi geçen bütün sehitlerimizi hayirla yad ediyor, gazilerimizi saygiyla selamliyorum. Bu onurlu durusu gösteren milletimizi de kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA