ÇAYKUR Kontenjani 50 Kilogramdan 30 Kilograma Düsürdü

ÇAYKUR, üreticilerin yogun çay toplamasi nedeniyle günlük kapasitenin üzerine çikildigini belirterek, dekar basina 30 kilogram kontenjan uygulanacagini açikladi.

ÇAYKUR Kontenjani 50 Kilogramdan 30 Kilograma Düsürdü
Çay Isletmeleri Genel Müdürlügü (ÇAYKUR), üreticilerin yogun bir sekilde çay toplamasi nedeniyle kapasitenin üzerine çikildigini belirterek, 10 Temmuz tarihinde dekar basina 50 kilogramlik bir kontenjan uygulamasina geçmisti. Üreticilerin 3 gün içerisinde de yogun sekilde çay toplamasi üzerine ÇAYKUR, dekar basina 30 kilogramlik kontenjan uygulanacagini açikladi.

ÇAYKUR tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Yas çay alimlarimiz 18 gündür serbest olarak gerçeklesmistir. Üreticilerimizin tamami 3 günlük tatil günlerini degerlendirmek için yogun bir sekilde çay hasadina baslamistir. Bugün itibariyle 12 bin ton yas çay alimi gerçeklestirilmis olup, 1 günlük kapasitemiz kadar yas çayda alim yerlerimizde bulunmaktadir. Kaliteden ödün vermemek adina kisa bir süreligine alimlara dekara 30 kilogramdan devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

ÇAYKUR tarafindan yapilan açiklamada ayrica üreticilerin acele etmemeleri gerektiginin alti çizilerek, “Üreticilerimizin acele etmemesi, çayin en güzel bekleme yerinin bahçe oldugunu, ayrica üreticilerimizin her ne sart altinda olursa olsun yanlarinda oldugumuzun bilinmesini isteriz. Ayrica üreticilerimizin kurumsal açiklamalarin disinda hiçbir açiklamaya itibar etmemesi, dogru bilgiyi bagli bulundugu fabrikalarimizdan veya genel müdürlügümüzden alinmasi gerektigini hatirlatiriz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA