Bacasi Tüten Kereste Fabrikalarina Ceza

Karabük’ün Yenice ve Eskipazar ilçesinde faaliyet gösteren 3 kereste fabrikasina 306 bin 108 TL idari para cezasi kesildi.

Bacasi Tüten Kereste Fabrikalarina Ceza
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan Yenice ve Eskipazar ilçesinde faaliyet gösteren kereste fabrikalarina yönelik 2023 yilinda gönderilen müfettislerin incelemesi sonrasi çesitli tasal dumani ve forttig kullanimi gibi çesitli tedbirlerin alinmamasindan dolayi cezai islemler uygulandi.

Yapilan incelemelerde fabrikalarda ‘is yerinde duman tahliye/kontrol sistemi kurulmadigi’, toz temizliginin süpürge ile basinçli havayla yapilmasi ve denetimlerin yapilmadigi’, ‘elektrik panolarinin IP koruma seviyelerine iliskin belgelerin görülmemesi’ ve ‘is yerinde tozlu ortama girip çiktigi tespit edilmis 1 adet dizel forklift bulundugu’ gerekçesiyle 6331 Sayili Is Sagligi Ve Güvenligi Kanunu Madde 30: Is Yeri Bina ve Eklentilerinde Alinacak Saglik ve Güvenlik Önlemlerine Iliskin maddeleirne göre cezai islem uygulandi. Yazilan sonucu Eskipazar’da faaliyet gösteren bir kereste fabrikasina 224 bin 684 TL, Yenice’de faaliyet gösteren 2 ayri kereste fabrikalarinin birine 46 bin 528, digerine ise 34 bin 896 TL olmak üzere toplam 306 bin 108 TL idari para cezasi kesildi.

Çesitli maddelerkesilen ilginç cezalar arasinda yakilan talaslardan çikan dumanlar ile forkliftlerin neden elektrikli degil de dizel olmasi ise pest pes dedirtti.
Kaynak: İHA