Nefes Darligindan Manisa Sehir Hastanesinde Kurtuldu

Manisa’da yasayan bir hasta nefes darligi sikayetiyle basvurdugu Manisa Sehir Hastanesinde aort ile akcigere giden damar arasindaki kapanmasi beklenen deligin hala açik oldugu tespit edilmesi üzerine ameliyata alindi. Basarili geçen operasyonla hasta sagligina kavustu.

Nefes Darligindan Manisa Sehir Hastanesinde Kurtuldu
Manisa’da yasayan Filiz Atak, nefes darligi sikayetiyle Manisa Sehir Hastanesine basvurdu. Burada yapilan incelemelerde bebeklikten kalma aort ile akcigere giden damar arasindaki kapanmasi beklenen deligin hala açik oldugu tespit edilmesi üzerine ameliyata alindi. Manisa Sehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Habil Yücel, Uzm. Dr. Fatih Aytemiz ve Uzm. Rahman Bilal Gediz tarafindan gerçeklestirilen operasyonla hasta Filiz Atak sagligina kavustu. Yapilan operasyonla ilgili açiklama yapan Manisa Sehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Habil Yücel, “Hastamiz Filiz Atak bize nefes darligi sikayetiyle basvurdu. Poliklinikteki muayenesi sonucunda PDA (Patent Duktus Arteriosus) tanisi konuldu. Aslinda bebek anne karnindayken, Aort ile Akcigere giden damar arasinda olan bir baglantinin dogum sonrasinda kapanmasi gerekir. Eger erken dönemde kapanmazsa, Yenidogan döneminde ilaç tedavisi ile kapanabiliyor. Ama bazi durumlarda nadir de olsa kapanmadan hasta eriskin çaga kadar ulasabiliyor. Filiz hanimda da ayni bu sekilde gelismis durum. Kardiyoloji Poliklinigimize nefes darligi, halsizlik, çarpinti sikayetler ile geldi ve yapilan tetkiklerde PDA tanisi konuldu. Yani aort ile akcigere giden damar arasindaki kapanmasi beklenen deligin hala açik oldugu tespit edildi. Bizde kapali bir yöntemle hastayi uyutmadan, agrisiz bir sekilde yaklasik 1 saat süren bir islemle bu deligi kapattik. Hastanin sikayetleri gerilemeye basladi.

Bu eriskin çagda nadir görülen bir durum oldugu için Manisa Sehir Hastanesi’nde ilk kez yapilan bir vaka. Bu vaka örnegi belki Manisa merkezde de sayili ya da ilk kez yapilan islemlerden biri olabilir. Bu vakayi Uzm. Dr. Fatih Aytemiz ve Uzm. Rahman Bilal Gediz ile ekip olarak gerçeklestirdik” dedi.

Operasyonu gerçeklestiren Manisa Sehir Hastanesi ekibine tesekkür eden hasta Filiz Atak (42), “Kaç senedir olan bir rahatsizlik ama son zaman iyice artti. Mesela yemek yerken lokmalarimi yutamiyorum, nefes alamiyorum, yürürken, merdivenden inerken, düz yolda yürürken dahi çok yoruluyordum. Özellikle ev isi yaparken falan dinlenerek yapiyordum yani. Artik iyice rahatsizlanmistim yani sabrim kalmamisti. Bir tavsiye üzerine geldim. Bir yakinim buraya gelmis çok memnun kalmis çok ilgi alakali herkes, doktorlari çok iyi dedi tedavisinden de memnun kaldim dediler. Bende buraya, Habil Bey’e geldim, hemen operasyona alacagiz seni dedi ve ben çocuklar gibi sevindim tabi, hemen alacak diye. Operasyon oldu, iyi geçti su an çok iyiyim iyi ki de doktorum o oldu. Tavsiye üzerine geldim iyi ki buraya geldim çok iyi bir hastane, doktorlari, hemsireleri, hizmetlileri hepsi çok iyi. Çok ilgi alaka çok fazla. Herkesin buraya gelmesini tavsiye edebilirim” diye konustu.

Kaynak: İHA