15 Temmuz Sehidi Ikiz Polislerin Babasi Açiklamasi 'Evlatsiz Yasarim Ama Vatansiz Yasayamam'

Ankara’da, 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda sehit edilen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç’un babasi Haci Ali Oruç, hain saldirinin 8. yil dönümü yaklasirken, "Evlatsiz yasarim ama vatansiz yasayamam" dedi.

15 Temmuz Sehidi Ikiz Polislerin Babasi Açiklamasi 'Evlatsiz Yasarim Ama Vatansiz Yasayamam'
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda, Ankara Gölbasi’ndaki Özel Harekat Daire Baskanligi’na F-16’larla düzenlenen saldirida sehit olan polis memuru ikiz kardesler Ahmet ve Mehmet Oruç’un babasi Haci Ali Oruç (59), hain saldirinin 8. yil dönümü yaklasirken olanlari dün gibi hatirliyor.

"Çocuklarim vatan için canlarini seve seve feda etti"

Ikiz sehitlerin babasi Haci Ali Oruç, acilarinin hala ilk günkü gibi oldugunu belirterek, "Allah bir daha bu aciyi yasatmasin. 8 yil geçti, hala bugün gibi aklimizda. Çocuklarimiz vatan için, bayrak için seve seve canlarini feda etti. Ne mutlu bana ki iki tane evladimi vatan için sehadete verdim. Evlatlarimla gerçekten gurur duyuyorum. Ne mutlu onlara ki vatani, bayragi, namusu için sehadete yürüdüler. En güzel makam sehitliktir. Peygamberlerden sonra sehitlik gelir. Onlar çok sükür su anda rahatlar. Yerleri de çok güzel. Onlar adina mutlu ve gururlu ve huzurluyum" seklinde konustu.

Evlatlari ile büyük gurur duydugunu anlatan baba Oruç, "Ne mutlu bana ki iki tane evladim vatani, bayragi için gözünü kirpmadan sehadete yürüdüler. Bu vatan hayatta ise sehitlerimizin sayesinde hayatta. Allah hepsinden razi olsun. 15 Temmuz gelince yaralarimiz tekrardan tazeleniyor. O günleri yasiyoruz. Allah bir daha devletimize ve milletimize böyle bir aci yasatmasin. O kara günler bir daha geri gelmesin. O hainler Allah’a hesap verecek. Bizler evlatlarimiz için gururluyuz. Sehadet serbeti içtiler. Sehitler. Ben her zaman söylüyorum, evlatsiz yasarim ama vatansiz yasayamam" dedi.



"Resimlerini gördükçe dayanamiyorum"

Sehit evlatlarinin resmini gördükçe üzüldügü için göz önünde çok fazla fotograf bulundurmadigini anlatan Oruç, "Resimlerini gördükçe çocuklarim gözümün önüne geliyor. Dayanamiyorum. Resim konusunda fazla resim asmak istemiyorum. Sürekli resme baktikça çok üzülüyoruz. Arka planda bir odada sakliyoruz. Ben evlatlarimi asla unutmam. Onlar benim evladim, cigerim" diye konustu.



"Ne mutlu bana iki sehit babasiyim"

Çocuklarinin onunla birlikte olmasini çok özledigini gözyaslari içerisinde anlatan Oruç, "Burada olmalarini kim istemez, canimi feda ederim onlar için. Candan öte bir sey var mi? Canim feda olsun onlara. Çünkü onlar canini feda etti, ben de onlar için canimi feda ederim. Ben evlatlarimla gurur duyuyorum. Ne mutlu bana iki tane sehit evlat babasiyim" ifadelerini kullandi.

Çocuklarina olan özlemini anlatan baba Oruç, Çukurova ilçesine bagli Belediye Evleri Mahallesi’nde yasadiklari 3 katli binaya da Ahmet-Mehmet Oruç Apartmani ismini verdi.
Kaynak: İHA