'Öncesi Ve Sonrasi Ile Birinci Dünya Savasi Ve Çanakkale Cephesi Kartpostallari Sergisi' Açildi

Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’ndaki Çanakkale Destani Tanitim Merkezi’nde "Öncesi ve Sonrasi Ile Birinci Dünya Savasi ve Çanakkale Cephesi Kartpostallari Sergisi" ziyarete açildi.

'Öncesi Ve Sonrasi Ile Birinci Dünya Savasi Ve Çanakkale Cephesi Kartpostallari Sergisi' Açildi
Seyhun Binzet’in özel koleksiyonundan olusan nadide eserler Çanakkale Destani Tanitim Merkezi’nde Tarihi Alan ziyaretçilerinin begenisine sunuluyor. Çanakkale Muharebeleri ile ilgili Türk ve yabanci orijinal kartpostallari uzun emekler sonunda bir araya getiren Seyhun Binzet bu eserleri sergilenmek üzere Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi’na teslim etti.

Sergi açilisinda konusan Çanakkale Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, “Bu nadide eserleri bir araya getiren ve sonrasinda sergilenmek üzere bizlere emanet eden Sayin Seyhun Binzet beyefendiye tesekkür ediyorum. Çanakkale Muharebeleri sadece toptan, tüfekten ibaret degil mektuplardan olusan hayat hikayeleri ve kartpostallarda dönemi yansitan hatiralarda vardir. Biz Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi olarak Çanakkale Muharebeleri ile ilgili her seye gözümüz gibi bakiyoruz. Diliyorum ki bu sergi Tarihi Alana gelen her ziyaretçinin ugrak noktasi olacak ve misafirlerimiz Çanakkale’yi daha iyi anlayacaklardir” dedi.

Kaynak: İHA