Komsu'daki Seçim Heyecani Bursa'daki Soydaslari Sardi
Bulgaristan’da bu pazar (yarin) yapilacak genel ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin heyecani, çogunlugu Bursa’da olan Türkiye’deki soydaslari sardi. Pazar günü Türkiye genelinde kurulacak 166 sandikta 350 bin çifte vatandasin oy kullanacagini belirten Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu, "Bu seçimler hepimiz için çok önemli. Eger biz bir bütün olarak hareket edip oylarimizi bölmezsek orada yönetimlere ortak olur sorunlarimizin çok daha güzel bir sekilde üstesinden gelme hakkina sahip olmus oluruz" dedi.

"Komsu 6. kez erken seçim ile rekora kosuyor"
Komsu Bulgaristan’da halk, pazar günü düzenlenecek genel seçim ve Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandik basina gitmeye hazirlaniyor.
Bulgaristan’da 7 milyona yakin kisi, es zamanli yapilacak genel seçim ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandiga gidecek.
Bulgaristan, üç yil içinde altincisi düzenlenecek erken seçimle “en kisa sürede en çok seçim yapan” ülke olarak Israil’i dahi geride birakarak rekor kiracak. Bulgaristan Merkez Seçim Kurulu, 240 üyeli Ulusal Meclise 6 bin 100 milletvekili adayi gösterildigini bildirdi. Parti ve koalisyonlar, ayni zamanda AP’deki Bulgaristan’in 17 kisilik kontenjani için 131’i kadin 418 aday sundu. AP için 18 yasindan büyük 6 milyon 138 bin, Bulgaristan’daki genel seçim için ise 6 milyon 593 bin kayitli seçmen bulunuyor.
"Türkiye’de 166 sandikta 350 bin kisi oy kullanacak"
Her iki ülkede hayat süren çifte vatandaslarin geleceklerini yakindan ilgilendiren Genel ve Avrupa Parlamentosu seçimleri pazar günü (yarin) yapilacak. Türkiye’de 166, sandigin kurulacagi seçimde 350 bin soydas oy kullanacak. Çifte vatandaslarin çogunlukta oldugu 41 sandigin kuruldugu Bursa’da da 80 bin kisi oy kullanacak.
Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu, Bulgaristan’da 9 Haziran Pazar günü es zamanli olarak genel seçim ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde çifte vatandaslara birlik ve beraberlik içinde sandiga gitmeleri çagrisinda bulundu.
"Kardeslerimizin ve onlarin çocuklarinin gelecegi açisindan çok önemli bir seçim"
Gençoglu yaptigi açiklamada; "9 Haziran Pazar günü gerek Türkiye’de, gerek Bulgaristan’da, gerekse dünyanin çesitli yerlerinde yasayan kardeslerimiz ve onlarin çocuklarinin gelecegi açisindan çok önemli bir seçim var. Bizler her zaman Bulgaristan’da yasadigimiz süre içerisinde örnek bir Bulgaristan vatandasi olduk. Ancak asimilasyon sonrasinda bulundugumuz topraklardan göçe zorlanarak Bulgaristan tarihine kara bir leke olarak adlandirdigimiz bir asimilasyona tabi olduk. Bu süreç içerisinde çok önemli sorunlarimiz oldu. Bu sorunlarin halliyle ilgili yapmis oldugumuz etkin çalismalarda kardeslerimizin haklarinin iadesinden tutun çifte vatandas olmalari ve hatta ve hatta bulunduklari ülkelere oy kullanabilmelerini sagladik. Dolayisiyla bu kardeslerimizin ülkemizde de rahatlikla oy kullanabilmeleri için 166 adet sandik kuruluyor bunlarin 41 tanesi Bursa’da, oluyor" dedi.
"Hiç bir zaman asimile olmadik, olmayacagiz"
Bugüne kadar yapilan çalismalarin hepsinin içerisinde birebir bulunmus bir agabey olarak bu seçimin çok önemli oldugunu belirtmek istedigini vurgulayan Turhan Gençoglu, "Bizler hiç bir zaman asimile olmadik ve olmayacagiz. Bizi ekonomik olarak asimile etmeye çalistilar yapamadilar. Simdi bakiyorum politik olarak asimile etmeye çalisiyorlar. Buna da kesinlikle ve kesinlikle müsaade etmeyecegiz. Bu seçimler hepimiz için çok önemli eger biz bir bütün olarak hareket edip oylarimizi bölemeden hareket edersek orada yönetimlere ortak olur, sorunlarimizin çok daha güzel bir sekilde üstesinden gelme hakkina sahip olmus oluruz" ifadelerini kullandi
"HÖH çifte vatandaslarin tek temsilcisi"
Hem Bulgaristan hem de Türkiye’deki çifte vatandaslarin tek temsilcisi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin son zamanlarda daha genis kitleleri kucaklayabilmek için atmis oldugu örnek adimlari da özellikle benimsediklerini belirten Gençoglu, "Insallah biz verecegimiz oylarla daha eskiden oldugu gibi onlari koalisyon ortagi yapip yönetimlerde kesinlikle ve kesinlikle hak sahibi olup 36 olan milletvekili sayisini çok daha yukarilara çikarmak en büyük idealimizdir. Bu seçimlerde Türkiye genelinde 350 bin Bursa genelinde ise 80 bin çifte vatandas kardesimizin oy kullanacagini öngörüyoruz. Hepsini sandiga bekliyoruz. Simdi zaman onlarin zamani verecekleri oylarla da bizim oradaki kardeslerimizi iktidar ortagi, koalisyon ortagi yapacagiz insallah. Bu seçimlerin komsumuz, dostumuz, ortak çikarlarimiz olan Bulgaristan’a da hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum" diye konustu.
