Manisa Sehir Hastanesi'nde 'Agrilari Dindiren' Poliklinik

MANISA – Manisa Sehir Hastanesi bünyesinde, her türlü kronik agrinin yani sira sebebi bulunamayan siddetli agrilarla ilgilenen Algoloji (Agri Tedavisi) Poliklinigi, 2 buçuk yilda yaklasik 16 bin hastaya hizmet verdi.

Manisa Sehir Hastanesi'nde 'Agrilari Dindiren' Poliklinik
Manisa Sehir Hastanesi’nde hizmet veren Algoloji Poliklinigi; nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi ve travmatoloji, beyin ve sinir cerrahisi, romatoloji gibi birçok branstan yönlendirilen hastalara girisimsel ve medikal tedaviler uygulayarak, uzun süredir geçmeyen ya da sebebi henüz belirlenemeyen agrilarinin tedavisine katki sagliyor. Genellikle kas-iskelet sistemi agrilari, boyun agrilari, omuz-kol agrilari, sirt agrilari, bel-bacak agrilari, damar tikanikligina bagli agrilar, kanser agrilari, nevraljiler ve nedeni belirlenemeyen agrilarin tedavi edildigi poliklinik, Manisa’da binlerce vatandasin yüzünü güldürdü. Manisa Sehir Hastanesi Algoloji Polikliniginde görevli Uzm. Dr. Hatice Gümüs, poliklinigin amaci ve verdigi hizmet hakkinda açiklamalarda bulundu. Gümüs, “Algoloji poliklinigine 3 aydan uzun süren kronik agrisi olan hastalarimiz basvuruyor. Siklikla ortopedi polikliniginden, beyin cerrahisi polikliniginden, nöroloji polikliniginden, dahiliye polikliniginden hastalar, yesil alan açilarak, 182 veya MHRS’den randevu alip basvurabiliyorlar. Büyük bir yogunlugumuz var. Manisa’da özellikle bel agrisi sikayetiyle yogun hasta aliyoruz. Bunun sebebini bölgemizin tarimla ugrasmasi olarak görüyoruz. Bel agrilari, boyun agrilari, omuz agrilari, kalça agrilari, diz agrilari, geçmeyen dirsek agrilari, el bileginde sinir sikismalarina bagli agrilar, ilaçla tedavi edilemeyen diyabetik agrilar, kanser hastalarinin agrilarina, hem medikal gerektigi zaman da girisimsel islemlerle de müdahale yapiyoruz. Bel agrili hastalar bana daha çok beyin cerrahisi, polikliniginden, ortopedi polikliniginden, fizik tedavi polikliniginden geliyorlar. Bu hastalar tanisi konmus, ilaçla tedavisi baslanmis, fizik tedaviye yönlendirilmis ve fizik tedaviden de yeterli yanit alinamamis hastalar oluyor. Hastalar bize ‘Hocam belim agriyor, igne yapiyormussunuz. O yüzden geldim’ diyor. Evet tabii ki igne yapiyoruz ama igneye kadar birçok sey de yapiyoruz. Medikal tedavi yapiyoruz. Yeterli fizik tedavi almasini sagliyoruz. ‘Omzum agridi, igne yapildi geçti’ Aslinda böyle bir sey yok. Hiçbir tedavi yoktur ki tek basina agriyi azaltsin. Medikal tedavi, fizik tedavi, gerekirse girisimsel algolojik tedaviler Bunlarin üçünü birden yöneten bir bilim dalidir algoloji” dedi.



16 bin hasta muayene edildi

Hastanede tedavi gören hastalarin sayilari hakkinda da bilgi veren Gümüs, “2 buçuk yil içerisinde ortalama 16 bin hastayi muayene ettik ve bunlardan 14 bin hastaya da islem yaptik. Bu islemlerimizi müdahale odamizda ultrason cihazi esliginde yaptigimiz küçük girisimsel islemler ve ameliyathane ortaminda yaptigimiz girisimsel islemleri kapsamakta” diye konustu.

Asiri bel agrisi ve sancilardan dolayi Algoloji Poliklinigine basvurdugunu belirten Mehmet Ali Simsek, “Agrilarim sebebiyle uyuyamiyor, çalisamiyor ve ayakta duramiyordum. Ileri derece fitigim var. 2 hafta önce tedavi aldim. Agrilarimin yüzde 90’ni geçti. Su anda ufak çapli uyusmalarim oluyor ama o da çok rahatsiz etmiyor. Kontrol için tekrar hocamiza geldim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA