Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Sergi Açilisi Yapildi

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve esi Berna Çiçek, Hayat Boyu Ögrenme Haftasi çerçevesinde Halk Egitim Merkezi faaliyetlerinin tanitildigi yilsonu sergisinin açilisina katildi.

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Sergi Açilisi Yapildi
1-7 Haziran tarihleri arasinda kutlanan Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kapsaminda Halk Egitim Merkezi bünyesinde açilan kurslarda elde edilen çesitli el sanatlari ve yöresel ürünlerden olusan yilsonu sergisinin açilisi Vali Hayrettin Çiçek ve esi Berna Çiçek, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Karabulut, Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener, Il Jandarma Komutani Ramazan Yigit, Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Uzanti, kurum müdürleri, usta ögreticiler ve kursiyerlerin katilimi ile gerçeklestirildi.

Açilis öncesi ögrencilerin hazirladigi folklor ve Kafkas halk danslari gösterisi ile müzik dinletisi sunuldu. Okuma-yazma kurslarina katilarak birinci kademe kursu basari ile tamamlayan vatandaslara belgeleri verildi.

Vali Hayrettin Çiçek daha sonra, esi Berna Çiçek ve beraberindekilerle birlikte Halk Egitim Merkezleri kurslarinda elde edilen çesitli el sanatlari ve yöresel ürünlerin sergilendigi stantlari gezdi. Ürünlerin hepsinin büyük anlam ve deger tasidigini belirten Vali Çiçek, Halk Egitim yetkililerine, usta ögreticilere ve kursiyerlere tesekkür etti.

Vali Çiçek ayrica, Hayat Boyu Ögrenme Programi’nin özellikle kirsal nüfusun fazla oldugu yerlesim birimlerinde daha çok önemsendigini, kirsaldaki yetiskinlerin halk egitim kurslari vasitasiyla ileri yaslarina ragmen kendilerini gelistirmelerine olanak saglamasi açisindan oldukça önemli oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA