Down Sendromlu Çocugun Ögretmeni Tarafindan Darp Edildigi Iddiasi

Ankara’da özel egitim ögretmeninin down sendromlu ögrencisini darp ettigi iddia edildi. Avukat Çigdem Tan, “Ögretmen siddetle egitimi birbirine karistirmis. Biz bu saldirinin ilk oldugunu da düsünmüyoruz. Çocuk, eve 3 ay önce gözü mor sekilde gelmis” dedi.

Down Sendromlu Çocugun Ögretmeni Tarafindan Darp Edildigi Iddiasi
Olay, Kahramankazan ilçesinde yer alan özel bir egitim okulunda meydana geldi. Iddiaya göre, özel egitim ögretmeni Mücahit Mert H. (28), down sendromlu ögrencisi Berat Ü.’yü (16) okulda agresif tavirlar sergiledigini ileri sürerek darp etti. Oglunun vücudunda morluklar gören anne Seray C., durumu polis ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine harekete geçen ekipler, ögretmeni gözaltina aldi. Adliyeye sevk edilen Mücahit Mert H., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Süpheli ögretmen, 24 Haziran’da hakim karsisina çikacak.

“Ögretmen evime kadar gelip sikayetçi olmamami istedi"

Anne Seray C., IHA muhabirine telefonda yaptigi açiklamada, “Çok büyük üzüntü içerisindeyim. Sorumlunun en agir sekilde yargilanmasini istiyorum. Ögretmenden süphelerimiz vardi. Çocugum eve bazen vücudunda moruklarla geliyordu. Son olayda anneannesi darp izlerini görmüs. Ardindan da olayin nasil oldugunu ögrendik. Ben de okula gidip yöneticilerle görüstüm. Oglumun iskenceye maruz kaldigini gördüm. Ögretmen durumu inkar ediyor. Sadece ‘Kolundan tuttum, büyütülecek bir sey yok’ dedi.

Kendisi beni aradi, evime kadar geldi. Sikayetçi olursam hayatlarinin bitecegini söyleyerek yargi yoluna gitmememi istediler. Çocugum ve biz büyük bir travma geçiriyoruz. Acim çok derin, ruh sagligimdan endise ediyorum” diye konustu.



“Biz bu saldirinin ilk oldugunu düsünmüyoruz, çocugun üzerine çikip defalarca darp etmis”

Olayla ilgili konusan davanin avukati Çigdem Tan ise, “Çocugumuz down sendromlu. Ögretmeninin siddetine maruz kalmis. Bu özel ve savunmasiz çocuklar herkesten daha iyi muameleyi hak ediyor. Çocugun üzerine sandalye atmis. Üzerine çikip defalarca darp etmis. Çocugun herhangi bir suçu da yok. Omuzlarinda morarmalar var. Sürtünmeden dolayi omuzlari kabuk baglamis. Ögretmeni, ögrencisinin sag bacaginda tümör oldugunu bildigi halde bacagini da darp etmis” dedi.



“Ögretmen siddetle egitimi birbirine karistirmis”

Saldirinin ilk olmadigini belirten avukat Tan, “Biz kendisini adalete teslim ettik ve tutuklandi. Bundan dolayi mutluyuz, ailemizin içine bir nebze de olsa su serpildi. Çocugumuz su an depresyonda. Agresif tutumlar sergiliyor. Kendisini psikiyatriye yönlendirdik. Saldirgan ögretmen ifadesinde, çocugun agresif davranislarda bulundugunu, bundan dolayi da egitim amaçli bazi hareketlerde bulundugunu söyledi.

Ögretmen siddetle egitimi birbirine karistirmis. Biz bu saldirinin ilk oldugunu da düsünmüyoruz. Çocuk, eve 3 ay önce gözü mor sekilde gelmis. Ertesi gün de gözü kapanmis. Okul da durumun burada olmadigini söylemis. Aile de çocugun arkadaslarinin yaptigini düsünmüs ve üzerinde durmamis” ifadelerini kullandi.

“Çocugun annesinin psikolojisi kötü durumda”

Ailenin zor durumda oldugunu dile getiren Tan, “Talebimiz, davanin basit yaralamadan çikarilip kasten yaralamaya sokulup, canavarca histen ceza verilmesi. Biz inaniyoruz ki adaletimiz bu olayin basit degil, kasten olduguna karar verecektir. Çocugun annesinin psikolojisi kötü durumda. Sürekli agliyor. Çok üzgün. Ben de bir anne olarak çok üzülüyorum, kahroluyorum. Kimseyi ayrit etmeden siddete son verilmeli” seklinde konustu.



“Beni ögretmen dövdü”

Ögretmeni tarafindan darp edildigi okulun güvenlik kamerasina yansiyan Berat Ü.’nün vücudundaki morluklar anneannesi tarafindan da kayda alindi. Görüntülerde Berat Ü.’nün “Beni ögretmen dövdü” dedigi duyuldu.

Ögretmenin esinin de darp ettigi ortaya çikti

Güvenlik kamerasi görüntülerinde darpçi ögretmenin esi Zeynep Sine H.’nin de Berat Ü.’ye tekme attigi görüldü.

Okul yönetimi ise iddialarla ilgili görüsmek isteyen gazetecilerin taleplerini reddederek, açiklama yapmadi.
Kaynak: İHA