Bakan Simsek Açiklamasi 'Swap Hariç Net Rezervlerimiz, 2020 Yili Mart Ayindan Sonra Ilk Defa Pozitife Döndü'

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, "Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yili mart ayindan sonra ilk defa pozitife döndü. Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar artti" dedi.

Bakan Simsek Açiklamasi 'Swap Hariç Net Rezervlerimiz, 2020 Yili Mart Ayindan Sonra Ilk Defa Pozitife Döndü'
Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, sosyal medya hesabindan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi rezervlerine iliskin açiklamalarda bulundu. Rezervlerin, 2020 yili mart ayindan sonra ilk defa pozitife döndügünü belirten Simsek, su ifadeleri kullandi:

“Dis soklara karsi dayanikliligimiz daha da artiyor. Rezervlerimiz ve makro finansal istikrarimiz güçleniyor. Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yili mart ayindan sonra ilk defa pozitife döndü. Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar artti. Brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulasti. Rezervlerimizin daha da artirilmasi için yesil dönüsüm, enerji verimliligi ve yeni sanayi politikalariyla sürdürülebilir cari açiga ulasilmasi, dogrudan yabanci yatirimlari artirmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dis kaynaga erisim önem arz etmektedir. Bunu da programi kararlilikla uygulayarak basaracagiz.”
Kaynak: İHA