Karadeniz Açiklarindaki Süpheli Cisim Ekipleri Harekete Geçirdi

Karadeniz Eregli ilçesi açiklarinda mayin oldugu degerlendirilen süpheli cisim nedeniyle plaj bölgesinde güvenlik önlemleri alindi.

Karadeniz Eregli Kaymakamligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi’nin talimatiyla, Göktepe mevkiindeki deniz kiyisindan 60 metre açikta, 5 metre derinlikte tespit edilen süpheli cismin imha edilmesi amaciyla bölgede genis çapli güvenlik önlemleri alindi. Ekipler; vatandaslarin güvenligi için aksam saat 20.00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar belediye plaji, Mervealti Plaji, mesire alani, Aqua Park ve çevresinin kullanima kapatildigini bildirdi. Bu alanlarda denize girmek tehlikeli ve yasaklandi. Ekip araçlarindan vatandaslara uyari anonslari yapildi. Bölgedeki vatandaslarin, güvenlik ekiplerinin uyarilarini dikkate alarak bölgeden uzaklasmalari istendi.

Karadeniz Eregli Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan Aqua park girisinden Mervealti Plaji bitimine kadar olan karayolunda ulasim kontrollü saglaniyor. Yetkililer, vatandaslarin güvenlik tedbirlerine uymalarini ve belirtilen bölgeden uzak durmalarini rica etti. Mayin oldugu degerlendirilen süpheli cismin, karaya çikartilarak imha edilmesi planlaniyor. Ekiplerin ise gece boyunca bölgede nöbet tutacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA