Araç Termometreleri 48 Dereceyi Gösterdi, Antalya Denize Döküldü

Antalya’da 36 derece ölçülen sicaklik ile yüzde 50 oranindaki nemden bunalan çogu vatandas, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalisti. Bazi vatandaslar ise deniz suyunun da çok sicak oldugunu söyleyerek havanin sicakligindan yakindi.

Araç Termometreleri 48 Dereceyi Gösterdi, Antalya Denize Döküldü
4. Meteoroloji Genel Müdürlügünün verilerine göre kent merkezinde en yüksek sicaklik 36 derece, nem orani ise yüzde 50 olarak kaydedilirken, araba termometreleri 48 dereceyi gösterdi. Rüzgarin saatte 19 kilometre hizla kuzey yönünden estigi sehirde, hissedilen sicaklik 41 dereceye yükseldi. Sicak ve nemden bunalanlar, 30 derece sicakligindaki deniz suyuna girerek serinlemeye çalisti. Bunaltici sicakta serinlemek isteyenler Konyaalti Sahili’nde yogunluk olustururken, sicaktan bunalanlar denize girip, plaj semsiyesinin gölgesinde vakit geçirdi. Bazilari tehlikeli olmasina ragmen sahile yakin kayaliklardan atlayarak denizde yüzdü.

Ankara’dan Antalya’ya tatil için gelen ve tatilini sahilde degerlendiren Ömer Tunçer, nem orani nedeniyle sicakligin çok yogun hissedildigini ifade etti.

Tunçer, “Semsiyemiz olmasa kavrulacagiz. Antalya çok sicak, kiyiya yakin yüzersek serin oluyor ama ileri taraflar çok sicak” diye konustu.

Üniversite ögrencisi Seyma Yilmaz ise deniz sicakliginin yüksek olmasinin serinleme ihtimalinin önüne geçtigini söyleyerek, sahil bölgesindeki duslarin daha ferahlatici oldugunu dile getirdi.

Kentte sicak ve nemli havanin çarsamba gününe kadar sürmesi, çarsamba gününden sonra 3 ila 6 derece azalmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA