1. Çameli Tarim Sempozyumunda Ilçe Tarimi Konusuldu

1. Çameli Tarim Sempozyumu Hayri Dev Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi. Sempozyumda ilçe tarimi hakkinda konusuldu.

1. Çameli Tarim Sempozyumunda Ilçe Tarimi Konusuldu


1. Çameli Tarim Sempozyumu Hayri Dev Kültür Merkezinde gerçeklesti. Sempozyuma Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Turan Karadeniz, Çameli Ziraat Odasi Baskani Hamit Tuncer, Pamukkale Üniversite ögretim üyeleri ve vatandaslar katildi.

Sempozyum Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, PAÜ Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Çameli Ziraat Odasi Baskani Hamit Tuncer’in konusmalari ile basladi.

Ardindan Prof. Dr. Ali Ünal’in baskanliginda sempozyum basladi.



Sempozyumda Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan Çameli’nde tarimin genel durumunu, Prof. Dr. Seyit Mehmet Sen ceviz yetistiriciligini, Prof. Dr. Rahmi Türk kiraz yetistiriciligi ve önemi, soguk uygulama teknolojilerinin tarimda uygulanmasini, Ziraat Yüksek Mühendisi Fatih Gökhan Erbas üzümsü meyvelerin önemi ve yetistiriciligini, Dr. Abdullah Kankaya fidan üretimi ve önemini, Prof. Dr. Fatih Killi patates tarimi ve Çameli özelinde önemini, Prof. Dr. Ali Ünal cevizde budamayi, Prof. Dr. Koray Özrenk tarimsal hastalik ve zararlilarla mücadeleyi Prof. Dr. Kagan Kökten silaj bitkileri ve silaj yapim teknigini, Dr. Ögr. Üyesi Tuba Bak ve Dr. Ögr. Üyesi Levent Kirca findikta fidan üretimi ve bahçe tesisini, Prof. Dr. Zeynel Dalkiliç zeytin yetistiriciligini, Ziraat Yüksek Müh. Mustafa Biyikli cevizin gübrelenmesi hakkinda görsel verilerle bilgiler verdi.
Kaynak: İHA