Is Adami Can Kiraç Son Yolculuguna Ugurlandi

Tedavi gördügü hastanede 97 yasinda hayatini kaybeden is adami Can Kiraç, Bebek Hümayun-u Abad Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Cenazeye siyaset, spor ve medya dünyasindan çok sayida isim katildi.

Is Adami Can Kiraç Son Yolculuguna Ugurlandi
Bir süredir saglik problemleri nedeniyle hastanede tedavi gören is adami Can Kiraç, 97 yasinda hayatini kaybetti. Kiraç için Bebek Hümayun-u Abad Camii’nde bir cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Can Kiraç’in kardesi Inan Kiraç, yegeni Ipek Kiraç, Eski Basbakan Yardimcisi Hüsamettin Özkan, eski Içisleri Bakani Mehmet Agar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Özgür Özel, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, gazeteci Hasan Cemal, Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Galatasaray kulübünün eski baskanlarindan Faruk Süren, tarihçi Ilber Ortayli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel baskanlarindan Altan Öymen, is adami Rahmi Koç, Istanbul Büyüksehir Belediye eski Baskani Bedrettin Dalan, is kadini Güler Sabanci, is adami Ali Koç ve is adami Aydin Dogan, is adami Ilhan Kesici, Aydin Dogan’in kizi Arzuhan Dogan Yalçindag, is adami Alp Yalman, is adami Ergün Gürsoy katildi.



“Türkiye çok önemli bir entelektüelini kaybetti”

Yeri kolay kolay dolmayacak bir büyügünü kaybettigini söyleyen CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Hepimizin basi sag olsun. Koç ailesinde çok önemli görevler üstlendi. Türkiye çok önemli bir entelektüelini kaybetti. Yeri kolay kolay dolmayacak bir büyügümüzü kaybettik” ifadelerini kullandi.

“Bu ülkeye kattiklarini saygi ve minnetle hatirliyoruz”

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, “Can Kiraç, Türk sanayisinin duayen yöneticilerinden ve çok özel bir insan. Cumhuriyetimizin yetistirdigi önemli insanlardan biri. Ürettikleri bu ülkeye kattiklarini saygi ve minnetle hatirliyoruz. Hizmetlerinden ötürü kendisini de minnetle anacagiz. Yakinlarina, sevenlerine sabir diliyoruz. Rahmet diliyorum” diye konustu.



“Galatasaray için çok önemli bir kisiligi var”

Galatasaray Baskani Dursun Özbek ise “Can Abi’yi kaybettik. Galatasaray için çok önemli bir kisiligi var. Duayen abilerimizden birisiydi, her zaman eksikligini hissedecegiz. Mekani cennet olsun. Geride kalan ailesine sabirlar diliyorum” dedi.

Kiraç, cuma namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Asiyan Kabristanligina defnedildi.
Kaynak: İHA