Manisa Sehir Hastanesinde, Ileri Mesane Kanserine Önemli Operasyon

Manisa Sehir Hastanesinde ilk kez ileri mesane kanseri olan 64 yasindaki hastaya mesane çikarma islemi yapildi.

Manisa Sehir Hastanesinde, Ileri Mesane Kanserine Önemli Operasyon
Manisa yasayan 64 yasindaki Fevzi Aras, yaklasik 2 yil önce idrarindan kan gelme sikayetiyle saglik kurulusuna basvurdu. Burada mesanesinde tümör bulundugu anlasilan kan gelen 64 yasindaki Fevzi Aras’a mesanenin alinmasi gerektigi bildirildi.

Durum karsisinda üzüntü yasayan Aras, 2 yil bekledikten sonra Manisa Sehir Hastanesine gelerek ameliyata alindi. Üroloji Hekimi Prof. Dr. Bilal-i Habes Gümüs tarafindan Manisa Sehir Hastanesinde ilk kez yapilan “Radikal Sistoprostatektomi + Ileal Loop islemiyle Aras’in mesanesi çikarildi. 13 gündür hastanede bulunan Aras’in durumunun iyiye gittigini belirten Prof. Dr. Bilal Habes-i Gümüs, “Hastamiz Fevzi Bey, 2 yil öncesinde idrardan kan gelmesi sebebiyle saglik kurulusuna basvuruyor. Yapilan tetkikler sonrasinda idrar torbasinda tümör oldugu söyleniyor ve orada kapali ameliyat yapiliyor. Arkasindan çikan patoloji sonucuna göre idrar torbasinin alinmasi gerektigi ifade ediliyor. Hastalarimiz bu haberi duyduklarinda çok üzülürler ve ameliyat olmaktan genelde kaçinirlar. Aradan geçen 2 yil sonrasinda hasta tekrar burada hastanemize basvurdu. Gerekli olan tetkikleri yaptirdik ve arkasindan idrar torbasinin alinmasini gerektigini söyledik ve idrar torbasini aldik. Bugün asagi yukari 13. gününde ve ameliyat sonrasindaki durumu gayet iyi” dedi.

Islemin Manisa Sehir Hastanesinde ilk defa yapildigini dile getiren Prof. Dr. Gümüs, “Bu ameliyat Manisa Sehir Hastanesi’nde yapilan ilk ameliyattir. Buradaki ekip arkadaslarimiz, tüm uzman arkadaslarim, bize sag kolumuz olan destek veren hemsire arkadaslarimizin ise canla basla sarilmasinin sonucu olarak bu tür ameliyatlarin gerekli ekip varsa hastane alt yapisi uygunsa yapilabilecegini gösterme açisindan burada bir ilk yapilan bir ameliyattir. Bundan sonrasinda bu ameliyatlar devam edecek, ürolojinin tüm onkolojik vakalari; prostat, penis, testis, böbrek tümörlerinin tani ve tedavilerinin hepsi bu hastanede yapilabilecek düzeyde, ekibimiz bunun için yeterli. Sadece ben degil tüm ekip arkadaslarim destegi ile bu is olmaktadir. Bunu çevredeki illerimize ilçelerimize duyurulup hastalarimizin buraya gönderilip, Manisa içinde en azindan alternatif bir hastane olarak iddiali olmus oldugumuzu belirtmek istiyoruz. Üroloji klinigi açisindan biz bu iddiamizi sürdürüyoruz ve bunun bilinmesini istiyoruz. Bunun için bize destek veren saglik müdürlügümüze ve hastane yönetimimize de tesekkür ederiz. Bu arada tüm ekip arkadaslarima, çalisma arkadaslarima yakin çalismis oldugum doktor arkadaslarim hepsine çok tesekkür ediyorum göstermis olduklari destek için. Hastamiza da geçmis olsun diyorum” ifadelerini kullandi.

Ameliyatinin basarili geçmesinden dolayi çok memnun oldugunu söyleyen hasta Fevzi Aras, “Ben Bilal beye prostat kanseri için geldim. Kanamali prostat kanserim vardi. Hekimimiz mesaneni almamiz gerekiyor dedi.

Onun için geldim bu ameliyati oldum. 20 günden beri burada yatiyorum. Ameliyatim gayet basarili geçti, çok memnunum” diye konustu.

Kaynak: İHA