Ilkadim'dan 12 Bransta Yaz Spor Okulu

Samsun Ilkadim Belediyesinin 12 bransta açtigi yaz spor okullarinda faaliyetler basladi.

Ilkadim'dan 12 Bransta Yaz Spor Okulu
Bugün itibariyla baslayan yaz spor okullarinda, toplam 12 bransta kayitlar yapilacak. Kayitlarin devam ettigi faaliyetlere, en küçügü 6 yas grubundan olmak üzere her yas grubundan yogun katilim bekleniyor. Çocuklarin ve gençlerin yaz spor okullarinda sporla dolu bir yaz geçireceklerini söyleyen Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, "Ilkadim’da gelecegin sporcularini yetistirmeye ve onlari desteklemeye devam edecegiz" dedi.

Mete Adanir Spor Salonu, Derebahçe Fitness Salonu ve Yildiray Çinar Kültür Merkezi’nde toplam 12 bransta 25 antrenör, 19 Halk Egitim Merkezi ögreticisi, 3 Gençlik ve Spor Il Müdürlügü personeli ve 2 belediye personeli ile yaz spor okullarinin egitim verecegini söyleyen Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, "Spor sadece bedensel sagligimizi degil, ayni zamanda ruhsal sagligimizi da gelistiren ve bizleri zararli aliskanliklardan uzaklastiran önemli bir aktivitedir. Spor yapan birey pozitif ve olumlu düsünür, fiziksel olarak kendisini gelistirir, stresten uzak durur. Spor yapmak, sadece iyi görünmeyi saglamayip daha iyi düsünmeyi, daha kapsamli bakis açisi gelistirmeyi, hizli ve dogru çözümler üretmeyi, dogru iletisim kurmayi, hizli tepki vermeyi ve koordinasyon yetenegini gelistirir. Spor, bireyin sosyallesmesine yardimci olur. Özgüvenini arttirir, kurallara uymayi saglar” diye konustu.

Yaz spor okullarina yogun bir katilim beklediklerini söyleyen Baskan Kurnaz, “Egitim ve ögretim döneminin sona ermesi ile birlikte, yaz spor okullarimiz da faaliyetlerine basliyor. Her yil bin 500 ila 2 bin arasinda ögrencimizin katilim sagladigi yaz spor okullarimizda kentimizde yas grubu gözetmeksizin herkesin spor yapmasina imkan sagliyoruz. Çocuklarimizin ve gençlerimizin fiziksel ve sosyal gelisimine katkida bulunmak, milli ve manevi degerlerine sahip çikan bireyler yetistirmek, çocuklarimizin ve gençlerimizin kötü aliskanliklardan uzak durmasini saglamak ve onlari korumak ve sporu yasam biçimi haline getirmelerini saglamak amaciyla yaz spor okullarimiza önem veriyoruz. Branslarinda uzman antrenör kadromuzla, vatandaslarimiza hizmet vermeye baslayan yaz spor okulu faaliyetlerimize, çocuklarimizi ve gençlerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA