Hacet Bayrami'na Binlerce Kisi Akin Etti Açiklamasi Kazan Kazan Kavurma Ve Pilav Dagitildi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde geleneksel Hacet Bayrami yaklasik 5 bin kisinin katilimiyla gerçeklestirildi. Yazilar köyünde binlerce kisiye kazan kazan kavurma ve pilav dagitildi.

Hacet Bayrami'na Binlerce Kisi Akin Etti Açiklamasi Kazan Kazan Kavurma Ve Pilav Dagitildi
Mudurnu’da geleneksel Hacet Bayrami etkinlikleri devam ediyor. Bölgedeki bayram etkinligi Yazilar köyünde yaklasik 5 bin kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Köylülerin birlik ve beraberlik içinde oldugu Hacet Bayrami için günler öncesinden hazirliklar basladi.

Kurulan kazanlarin içerisine yaklasik 500 kilogram agirliginda kavurma kaynatildi. Yazilar köyündeki etkinlige katilan binlerce kisiye kazan kazan kavurma ve pilav dagitildi. Etkinlige ayrica Bolu Valisi Erkan Kiliç’ta katilarak vatandaslarla sohbet ederek güres müsabakalarini izledi.

Hacet bayramlarinin Bolu’nun kültürel tarihi açisindan önemli bir degeri oldugunu ifade eden Bolu Valisi Erkan Kiliç, “Güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Bolu’nun kültürel yapisinda Hacet bayramlari çok önemli yer tutuyor. Atalarimizdan beri kutlanilan yasatilan bu bayram dolayisiyla sizlerle bir arada bulunmaktan mutluyum. Hacet Bayrami tabii bir ihtiyaç bir talep aslinda Cenabi Allah’tan yilin bereketli verimli geçmesi için ayni zamanda bu bayramlarda yagmur duasi yapiliyor. Cenabi Allah’tan dilekte bulunuluyor bol ve bereketli bir mahsul dönemi geçirmesi talep ediliyor. Bugün de bununla ilgili olarak hocalarimiz vatandaslarimiz hep beraber camide dualar edildi. Allah yaptigimiz dualari kabul eylesin insallah” dedi.

Karakucak güresleri ile program devam etti. 7’den 70’e bölgedeki vatandaslar kendi kategorilerinde güreserek keyifli anlara sahne oldu.
Kaynak: İHA