Tarim Ve Orman Bakani Yumakli Açiklamasi 'Bayramin Sorunsuz Geçmesi Için Tüm Tedbirlerimizi Aldik'

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Kurban Bayrami vesilesiyle ziyarette bulundugu Kastamonu’da yaptigi açiklamada, bayramin sorunsuz geçmesi için tüm tedbirleri aldiklarini söyledi.

Tarim Ve Orman Bakani Yumakli Açiklamasi 'Bayramin Sorunsuz Geçmesi Için Tüm Tedbirlerimizi Aldik'
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Kurban Bayrami’ni geçirmek üzere memleketi Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Valiliginde düzenlenen bayramlas programina katilan Bakan Yumakli, buradaki bayramlasmanin ardindan Güldal Aksit Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan sakinleri ziyaret etti. Bakan Yumakli, burada huzurevi sakinleriyle bayramlasarak bir süre sohbet etti.

Bayramlasmanin ardindan açiklamada bulunan Bakan Yumakli, Türk milletinin ve Islam aleminin Kurban Bayrami’ni kutladi.

“Gazze’de yasananlar bizi derinden yaraliyor”

Filistin’de 9 aydir saldirilarini devam eden Israil’e karsi uluslararasi kuruluslarin etkisiz kaldigini belirten Bakan Yumakli, bayramlasma törenine katilan katilimcilara tesekkür ederek, “Herkesin mübarek Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum. Insallah ailelerimizle beraber; mutlu, huzurlu bir bayram geçirmis oluruz. Elbette bayramlar bizlerin baglarini kuvvetlendirdigi için adeta gelmesini iple çektigimiz zamanlar. Ben de bu zamanlardan birisinde kendi baba ocagimda kiymetli hemsehrilerim ve dostlarimla bir arada olup, bayram tebligine katilmaktan son derece mutlu ve bahtiyar oldugumu belirtmek istiyorum. Gönül ister ki; dünyanin dört bir tarafinda bütün Müslümanlar bugün bu bayrami mutlu ve huzurlu bir sekilde aileleriyle geçirsinler. Ancak, hepimizin aylardir takip ettigi Gazze’de neredeyse tamamina yakini çocuk, kadin ve yaslilardan olusan halkin katliamiyla devam eden bir süreci görüyoruz. Bu da elbette bizi derinden yaraliyor. Dünyanin dört bir tarafindan; hangi dine, hangi dile veya hangi etnik gruba ait olursa olsun herhangi bir sekilde zulme ugrayan varsa onlarin da bir an önce aileleriyle, sevdikleriyle bir arada olmalarini diliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Çok basit olaylar ciddi yanginlara neden olabiliyor”

Tarim ve Orman Bakanligi olarak bayramin sorunsuz geçmesi için gerekli tüm tedbirlerin alindigini belirten Bakan Yumakli, “Bugün vatandaslarimizin büyük bir bölümü sabah saatlerinden itibaren kurbanlarini keserek dini vecibelerini yerine getirmeye basladilar. Biz de özellikle dinimizin hassasiyetlerine özen göstererek basta, kurban edilecek hayvanlarin eziyet görmemesi ve bundan sonrasinda da hijyen kurallarina uyulmasi hususunda dikkatli olmalarini vatandaslarimizdan istirham ediyorum. Onun disinda, hava sicakliklari artti. Bakanlik olarak mesire yerlerini belirli orman alanlarini vatandaslarimizin hizmetine açtik. Ancak, geçtigimiz 15 gün içerisinde gördük ki çok basit olaylar ciddi yanginlara neden olabiliyor. O yüzden tüm vatandaslarimizin da özellikle aileleriyle beraber hosça vakit geçirdikleri bu yerlerde yangin çikmasi muhtemel olan herhangi bir unsura meydan vermemelerini kendilerinden istirham ediyoruz” diye konustu.



“Her günümüz bayram gibi olsun insallah”

Kastamonu Valiligindeki bayramlasma programinda konusan Vali Meftun Dalli, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’ya tesekkür ederek, “Kurban Bayrami’nizi tebrik ediyorum. Allah kestiginiz kurbanlari kabul etsin, disaridan gelen vatandaslarimiza da salimen, kazasiz belasiz evlerine dönmeyi nasip etsin. Her günümüz bayram gibi olsun insallah” dedi.

Kaynak: İHA