Baskentte Kurban Kesim Alanlarinda Yogunluk Yasandi

Baskentliler bayram namazinin ardindan kurban kesim alanlarina akin etti.

Baskentte Kurban Kesim Alanlarinda Yogunluk Yasandi
Kurban Bayrami’nin birinci gününde ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar bayram namazi sonrasi kesim alanlarina akin etti. Ankara’nin Çankaya ilçesi Yesilkent Mahallesi’nde bulunan kurban satis ve kesim alaninda sabahin erken saatlerinden itibaren yogunluk yasandi. Bazi vatandaslar belediyeler tarafindan kurulan kesim alanlarinda sirayla ibadetlerini yerine getirirken bazi vatandaslar bos bulduklari alanlarda kendileri kurbanlarini kesti.

“29 hayvan getirmistik 6 tane satabildik”

Vatandaslar degerinden düsük fiyat istedigi için satamadigi hayvanlari ile Igdir’a dönecegini aktaran besici Sedat Önce, “Malin degeri 140-150 bin lira degerinde. Biz 100 bin liraya kadar düstük. Bin 200 kilometre yoldan geldik 200 bin lira masraf yaptik, giderken de 200 bin lira verecegiz. Masrafimiz 400 bin lira olacak. Satmayalim daha iyi. 29 hayvan getirmistik 6 tane satabildik. Bu sene agirlikli olarak küçükbas hayvan gitmeye basladi” diye konustu.

Kesimlerin bayramin 3 günü sürdügüne dikkat çeken besici Güngör Can ise 200 hayvanindan 160’inin satildigini kaydetti.

Kurduklari hayvan kesme sistemi ile vatandaslarin kurbanliklarini kestiklerini belirten Can, “Insanlarin bütçesi, piyasa kosullari, hayvanlarin fiyatlarinin yükselmesi, o sartlar biraz zorladi. Hayvanlar serbest bir sekilde geliyor, ölüm yolu dedigimiz yerden geçiyorlar. Asansörlü yatirma kabini var, o kalkiyor ve hayvan aci çekmeden. Vince baglanip tekbir getirilerek kesimi yapiliyor. Ondan sonrasi hep havada kesim, paçalar açiliyor, iskembesi çikariliyor ve derisi yüzülüyor. Oradan karkas bölümde dört parça isteyenler oradan soldan teslim aliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA