Tatvan'da Ögrenciler Denizde Canli Kalabilme Egitimi Gördü

Bitlis’in Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü ögrencileri, denizde canli kalabilme egitimi gördü.

Tatvan'da Ögrenciler Denizde Canli Kalabilme Egitimi Gördü
Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü 10’uncu sinif ögrencileri, denizde emniyet dersinde denizde canli kalabilme egitimi aldi. Ilçenin Van Gölü sahilinde can salini patlatan ögretmenler, ardindan ögrencileri göle sokarak deniz ve göllerde hipotermiyi engelleyici faaliyetler yapti. Can salinda bulunan malzemelerin kullanimi hakkinda ögrencilere bilgilendirmelerde bulunan ögretmenler, ögrencileri can salina bindirerek neler yapmalari hakkinda da bilgilendirmelerde bulundu.

Her sene bu etkinligi yaptiklarini söyleyen Denizcilik/Gemi Yönetimi Ögretmeni Halil Sen, “Bu gün burada 10’uncu sinif ögrencilerinin denizde emniyet dersindeki denizde canli kalabilme egitimlerini yaptik. Can salini patlattik. Denizde yuvarlak bir daire olusturarak hipotermiyi engellemek için denizde nasil canli kalabiliriz, can salinda çikan malzemeleri nasil kullanabiliriz gibi konulari isledik. Uygulamali olarak her sene denizde emniyet dersinde Van Gölüne gelip can salini patlatip yapiyoruz.
Kaynak: İHA