Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Ögrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, 2023-2024 egitim ögretim sezonu 2. dönem yaz tatili dolayisiyla düzenlenen karne dagitim törenine katildi.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Ögrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu
Artuklu ilçesinde bulunan 13 Mart Ilkokulundaki karne dagitim törenine katilan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, birinci sinif ögrencilerine karne dagitip gelecege yönelik hedefleri hakkinda çocuklarla sohbet etti. Ögrencilere karne ve hediye dagitan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, “Bugün tüm Türkiye’de oldugu gibi Mardin’imizde de ögrencilerimiz karne heyecani yasiyorlar. Biz de ögrencilerimizin karne heyecanina ortak olmak için 13 Mart Ilkokulundayiz. Bugün ögrencilerimizin karnelerini ve hediyelerini teslim ettik. Güzel etkinliklerle dolu bir tatil geçirmelerini dileriz. Ögrencilerimizin buradan tatil günlerini televizyon, bilgisayar, tablet ve telefon basinda geçirmemeleri veya daha az zaman geçirmelerini, daha çok oyun oynayarak disarida hareketli bir sekilde zaman geçirerek ve okuma aliskanliklarini gelistirmeleri açisindan özellikle birinci siniflarimiza tavsiyede bulunuyorum. Bu tatil döneminin hem ögrencilerimiz, hem ögretmenlerimiz, hem egitim camiamizda görev yapan yöneticilerimize ve tüm çalisanlarimiz için verimli geçmesini diliyorum” seklinde konustu.

Velilere tavsiyelerde bulanan Vali Akkoyun, “Buradan özellikle ailelerimize seslenmek istiyorum. Ögrencilerimize sevgi, saygi ve hosgörüyle yaklasmalarini ifade etmek istiyorum. Alinan karneler hiçbir zaman tek basina basari için yeterli degildir. Bu alinan karneler hem ögrencilerimiz hem de velilerimize verilen karnelerdir. Dikkate alinmasi gerekir fakat karnelerdeki notlarla da nerelere daha fazla çalismasi gerektigini gösteriyor. Ögrencilerimiz ve velilerimizin biraz daha gayret ve hassasiyet göstermelerini umuyorum ki, ögrencilerimiz en yüksek basariyi saglayacaklardir. Aile içi iletisimde güvenin, sevginin sayginin ve hosgörünün saglandigi ailelerdeki ögrencilerimiz çok daha basarili oluyorlar. Bu anlamda ailelerimize bizim istirhamimiz daha hosgörülü davranmalaridir. Özellikle tatil döneminde iyi vakit geçirmelerini saglamalaridir. Önümüzdeki dönem bizler de daha iyi bir egitim ögretim yili geçirmeleri için hazirliklarimiz tamamlayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA