Aile Ve Gençlik Fonu'nda Ikinci Etap Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatiriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerini Kurban Bayrami dolayisiyla öne çektiklerini belirterek, ödemeleri bugün itibariyla hesaplara yatiracaklarini duyurdu.

Bakan Göktas, bu dogrultuda basvuru yaparak evlilik öncesi egitim ve danismanlik hizmetinden yararlanan, Mayis ayi içerisinde de resmi nikâhlarini gerçeklestiren bin 203 çifte toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacaklarini bildirdi.

Aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karsi korunmasi için Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarini kaydeden Bakan Göktas, aile kurmayi her daim tesvik ettiklerini, aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini ifade etti.

Bakan Göktas, projeyle gençlerin evlilik sürecinde saglikli bir adim atmalarini ve mutlu bir aile hayati kurmalarini desteklediklerinin altini çizdi.

Söz konusu projeye basvurularin 15 Subat itibariyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alinmaya baslandigini hatirlatan Bakan Göktas, basvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yil geri ödemesiz 150 bin TL tutarinda faizsiz kredi destegi sagladiklarinin bilgisini verdi.

Sartlari saglayan 2 bin 976 çifte egitim ve danismanlik hizmeti verildi

Bakan Göktas, Aile ve Gençlik Fonu’na bugün itibariyla 9 bin 992 çiftin basvuru yaptigini belirterek, sartlari saglayan 2 bin 976 çifte evlilik öncesi egitim ve danismanlik hizmeti verdiklerini bildirdi.

Aile kurma yolunda ilk adimi atacak gençleri yalniz birakmadiklarini belirten Bakan Göktas sunlari söyledi:

“Cumhurbaskanimizin vizyonuyla hayata geçirdigimiz projenin pilot uygulamasini deprem bölgesi olan Adiyaman, Gaziantep’in Islahiye ve Nurdagi ilçeleri, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya’da gerçeklestiriyoruz. Destegimizde ilk ödemeyi egitim programlarina katilip resmi nikâhi 15-30 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesen çiftlerimizin hesaplarina yatirmistik. Ikinci etap ödemelerini Kurban Bayrami dolayisiyla öne çekerek, bugün itibariyla hesaplara yatiriyoruz. Mayis ayi içerisinde resmi nikâhlarini gerçeklestiren bin 203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacagiz.”

Aile ve Gençlik Fonu’na basvuru yapan ve sartlari saglayan çiftlere peyderpey ödemeleri gerçeklestireceklerinin altini çizen Bakan Göktas, söz konusu destegi ilerleyen süreçte tüm Türkiye’yi kapsayacak sekilde yayginlastirmayi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: İHA