Engelsiz Yemekler Damak Çatlatti

Yozgat’ta isitme engelli bireyler, yemek yarismasinda sef önlügü giyip tezgah basina geçerek yaptiklari yemeklerle kiyasiya yaristi. Asçilik bölümü ögrencilerinin de destegiyle yapilan birbirinden leziz yemekler damak çatlatti.

Engelsiz Yemekler Damak Çatlatti
Yozgat’ta 7 Haziran Türk Isaret Dili Bayrami münasebetiyle, Yozgat Valiligi öncülügünde Yozgat Belediyesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Gastronomi Dernegi ve Isitme Engelliler Dernegi’nin katkilariyla Isitme Engelliler Yemek Yarismasi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen yarismada biri isitme engelli biri de asçilik bölümü ögrencisi olmak üzere 5 takim mücadele etti. Sef önlügü giyerek ocak basina geçen engelli bireyler, yaptiklari birbirinden lezzetli yemeklerle hünerlerini sergilediler. Kiyasiya geçen yarista jüri üyeleri, yemeklerini tamamlayan takimlarin ortaya çikardigi lezzetlerin tek tek tadina bakarak puan verdi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’in esi Arzu Özkan, Il Emniyet Müdürü Recep Tecimer’in esi Sevda Tecimer, Yozgat Belediye Baskan Yardimcisi Talip Karslioglu, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Güngör Yilmaz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Arif Topal’in jüri üyeligini yaptigi yarismanin kazanani, isitme engelli Rüstü Karakamis ile asçilik bölümü ögrencisi Isa Çakir ikilisi oldu.

Etkinlik sonunda dereceye giren yarismacilara ödülleri Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’in esi Arzu Özkan tarafindan verildi.



“Ilk kez yemek yarismasina katildim”

Isitme engelli yarismacilardan Ömer Övünç ilk kez böyle bir yarismaya katildigini ve mutlu oldugunu ifade ederek, “Yemek Yarismasinda ben birinci olmak istiyordum, çok iddialiydim ayrica çok heyecanliyim. Burada olmaktan mutluyum. Ilk kez böyle bir yemek yarismasina katildim” dedi.



“Çok güzel yemek yapiyorlar”

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü Asçilik Programi ögrencilerinden Aysenur Dogan ise, “Bugün isitme engelli arkadaslarimiz ve ailelerimizle birlikte yarisiyoruz. Çok farkli bir duygu ben çok mutluyum, yarisma eglenceli geçiyor. Bugün biber sos yataginda antrkot yapiyoruz. Umarim biz kazaniriz, çok iddialiyiz. Isitme engellilerle kolaylikla anlasabiliyoruz, bizi çok kolay anliyorlar ve yemekleri yapabiliyorlar. Bana da çok yardimci oluyorlar, onlarla iyi anlasiyoruz” seklinde konustu.



“Toplumun isitme engellilere olan bakis açilarini degistirmeye çalisiyoruz”

Yemek yarismasiyla farkindalik olusturmak istediklerini belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü Asçilik Programi Ögretim Görevlisi Ugur Eren Taskesen de, “Isitme Engelliler Haftasi çerçevesinde Yozgat Gastronomi Dernegi ve Isitme Engelliler Dernegi ile birlikte Yozgat Belediyesi’nin de destekleriyle yemek yarismasi düzenledik. Bir isitme engelli birey ve asçilik programi ögrencisi olmak üzere 5 ekiple yemek yarismayi gerçeklestirdik. Burada biz farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Burada toplumun isitme engellilere olan bakis açilarini degistirmeye çalisiyoruz. Onlarin topluma kazandirilmasi anlaminda yemek yarismasi düzenledik. Ekip olarak isitme engelli ve asçilik bölümü ögrencilerimiz hünerlerini sergileyecekler. Yarismada asçilik programi ögrencilerimiz onlara hem bildiklerini ögretiyorlar hem de destek oluyorlar, birlikte güzel yemekler yapip jüriye sunacaklar” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA