Bayburt'ta Basit Yaralama Suçunun Taraflari Gazze'ye Bagis Sartiyla Uzlastilar

Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda müsteki ve süpheli taraflar Gazze’ye 3 bin lira bagis yapilmasi sartiyla anlastilar, yapilan bagisla, dosya mahkemeye intikal etmeden çözüme kavusturulmus oldu.

Bayburt’ta yiyecek-içecek sektöründe hizmet veren bir isletmede is yeri sahibi ile alkollü oldugu iddia edilen müsteri arasinda tartisma yasandi. Is yeri sahibi M.E.Y, dükkanina gelerek taskinlik çikarmaya çalisan alkollü müsteri E.A’yi hakarette bulundugu gerekçesiyle is yerinden çikmasi için uyardi. E.A is yerinden çikmak istemeyip, uyariya yumrukla karsilik verdi. Ayni is yerinde çalisan A.Y’de araya girerek kavgayi ayirmak istedi. Isletme disina güçlükle çikarilan E.A’ya o arbede sirasinda isletme sahibi ve çalisani tarafindan karsilik verildi.

Etraftan geçenlerin müdahalesiyle taraflar ayrildi. Bunun üzerine isletme sahibi M.E.Y ve çalisan A.Y, M.E’den sikayetçi oldular. Müstekilerin sikayeti üzerine süpheli E.A hakkinda ’Basit Yaralama’ suçundan sorusturma baslatildi.

Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü çalismalar sonucunda dosyadaki suçun uzlastirmaya tabi bir suç oldugu kanaatine varildi dosya, Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosuna gönderildi.

Dosya uzlastirmaci olarak tayin edilen Uzlastirma Büro görevlisi, sikayette bulunan taraflarla bir araya gelerek, uzlasma sartlarini görüstüler. M.E.Y ve A.Y, dosyanin süphelisi E.A uzlasmaya varacaklarini, sartlarinin da yaklasik 8 aydir Israil zulmüne ugrayan Gazze’ye bagis yapilmasi oldugunu uzlastirmaciya bildirdiler. Dosyanin uzlastirmacisi M.E.Y ve A.Y’nin sartini süpheli E.A’ya ilettiler, E.A ise uzlasma talebini kabul ederek, bir dernek araciligiyla Gazze’ye 3 bin lira bagista bulundu. Uzlastirma Bürosu görevlilerinin adeta arada köprü vazifesi görerek, yürüttügü özverili çalismalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavusturuldu.
Kaynak: İHA