9 Aydir Kayip Olan 24 Yasindaki Isitme Engelli Nihal'in Cesedi Bulundu

Antalya’nin Serik ilçesinde yaklasik 9 aydir kayip olarak aranan 24 yasindaki isitme engelli Nihal Babayigit’in cesedi bulundu. Genç kadina ait kiyafet ve kemik parçalari, cezaevinde tutuklu halde olan dini nikahli esin yeri söylemesiyle bulundu. Süphelinin olayi kendisinin gerçeklestirmedigini savundugu belirtildi.

9 Aydir Kayip Olan 24 Yasindaki Isitme Engelli Nihal'in Cesedi Bulundu
Serik ilçesi Merkez Mahallesi’nde yasayan isitme engelli Nihal Babayigit (24), 2022 yilinda sosyal medya üzerinden Batman’da yasayan Mehmet Basik ile tanisti. Bir süredir birlikte dini nikahla yasayan çiftin 2023 yilinda çocugu oldu. Babayigit, esi ile anlasmazlik yasayinca Mehmet Basik, 9 Eylül 2023 günü esi Nihal Babayigit ile konusmak için Serik ilçesine geldi. Daha sonra Nihal Babayigit’ten haber alinamayinca babasi Vedat Babayigit ile bir süredir ayri yasadigi esi Derya Yilmaz’a (43), birileri tarafindan kizi Nihal Babayigit’in öldürüldügüne dair video ve fotograflar gönderildi. Bunun üzerine aile, polise basvurdu.

Olay sonrasi Serik Emniyet Müdürlügü Asayis ekipleri, 2 Mayis’ta Mehmet Basik’i Batman’da gözaltina aldi. Basik çikarildigi sulh ceza hakimligi tarafindan tutuklandi. Basik’in yakinlari tarafindan aileye gönderilen mesaj sonrasi polis ekipleri, Babayigit’in telefon sinyalinin en son kesildigi bölgelerde, kadavra köpekleriyle genis kapsamli arama çalismasi yapti. Herhangi bir sekilde izine rastlanamayan Babayigit’i arama çalismasi devam ettirildi.

Bu gelismelerin ardindan son olarak cezaevinde bulunan Mehmet Basik, Manavgat Cezaevinden tekrar ifade alinmasi için Serik Adliyesi’ne getirildi.

Burada ifade veren Basik, olayi kendisinin gerçeklestirmedigini ancak cesedin yerini bildigini belirtip adres olarak Eminceler Mahallesi Belek Yolu üzeri oldugunu aktardi.

Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, süphelinin belirttigi adreste genç kadina ait kiyafet ve kemik parçalarini buldu. Incelemelerin Adli Tip Kurumu’nda devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA