MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Sonuna Kadar Yaninda Olacagimizi Herkes Çok Iyi Bilmelidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da sartlar ne olursa sonuna kadar yaninda ve arkasinda olacagimizi, kesinlikle yaliniz birakmayacagimizi herkes çok iyi bilmelidir” dedi.

MHP Genel Baskani Bahçeli, ‘Türk Siyasetinde Normallesme ve Yumusama’ iddialariyla Milliyetçi hareket Partisi’ne siyasi operasyonlar düzenlendigine iliskin yazili açiklama yapti.

Açiklamasinda, 31 Mart seçimleri sonrasi siyasi partiler arasinda normallesme ve yumusama arayislarinin temel alinarak çok bilinmeyenli yeni bir denklem kuruldugunu gözlemlediklerini belirten Bahçeli, “Zira her sey milletimizin huzurunda gerçeklesmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi iyi niyetli, yapici, yol açici, millet ve ülke lehine olduktan sonra söz konusu munzam ve muhassil diyaloglari kuskusuz makul ve mantikli degerlendirmekten en ufak rahatsizlik duymayacaktir” ifadelerini kullandi.

Bahçeli açiklamasinda, kutuplasmanin ve kavgaya tutusmanin sonu ve sonucunun asla olmadigini kaydederek, siyasi partilerin asil görevinin kucaklasmak, konusmak, milletin talep ve sorunlarina müsterek akilla çözüm aramak ve bunu da basarmak oldugunu bildirdi.

“MHP’nin normallesme sürecine zarar verdigi devamli ileri sürülmektedir”

Partiler arasi yapilamn temas ve görüsme trafiginin MHP’yi hedef alan karalama kampanyasina dönüstügüne dikkat çeken Bahçeli, “Dikkat, temkin ve titizlikle takip ettigimiz nevzuhur gelismelerin esrar perdesi aralandiginda baska hesaplarin, alttan alta körüklenen farkli beklentilerin varligi müsahede ve mütalaa edilmektedir. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nin normallesme ve yumusama ortamina sasi baktigi, süpheyle yaklastigi, hatta zarar verdigi televizyon ekranlarindan, sosyal medya platformlarindan ve gazete sayfalarindan devamli surette ileri sürülmektedir” ifadelerine yer verdi.

MHP, Sinan Ates davasinda yer alacak

Açiklamasinda “Iddianamesi hazirlanan bir cinayet davasi üzerinden de Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yönelik itibar suikastinin yayginlasmasi, bu suikasta refakat eden kimi isimlerin sürekli parlatilmasi, dahasi kapi kapi gezdirilmesi, ekran ekran dolastirilmasi, bir hak ve hukuk arayisindan öte iç huzur ve baris ortamini zehirlemeye tam tesebbüstür” ifadelerini kullanan Bahçeli, MHP’nin 1 Temmuz’da baslayacak olan Sinan Ates davasinda MHP’nin yer alacagini vurguladi.

Bahçeli, yurt içi ve yurt disi menseli çikar odaklarinin Cumhur ittifaki arasinda bir yol ayrimi insasini saglamak maksadiyla kesintisiz çalistiklarini da belirtti.



“Cumhurbaskanimizin sonuna kadar yaninda olacagimizi herkes çok iyi bilmelidir”

Türkiye ve Türk milletinin çikari için çalistiklarini kaydeden Bahçeli, sözlerine söyle devam etti:

“Bu kapsamda siparisi yapilan normallesme ve yumusama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde sayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, Bu konuda da genis bir ittifak husule gelmisse, bize düsen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz ugruna her türlü fedakarligi göze almak, geregini ise gönül huzuruyla yapmaktir. AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamli suyu bulandirmasini da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasinda genis tabanli bir ittifakin vücuda gelmesi, buna da altili masanin diger unsurlarinin destegi Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dilegi ve temennisidir. Buna ragmen Cumhur Ittifaki’na bagliligimiz kararlilikla devam edecek, TBMM’de kanun tekliflerine verilen destegimiz aynen sürecektir. Kaldi ki Cumhur Ittifaki’ndan tavizimiz, geri dönüsümüz, yari yolda birakmamiz, ilkelerinden ve hedeflerinden cayma göstermemiz mümkün degildir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da sartlar ne olursa sonuna kadar yaninda ve arkasinda olacagimizi, kesinlikle yaliniz birakmayacagimizi herkes çok iyi bilmelidir. Cumhurbaskanimizin yaptigi görüsmeleri, kurdugu iliski aglarini, icra ettigi ikili temaslari saygiyla karsiliyor, zati devletlerini daha da rahatlatmak için bir kez daha feragatle hareket edip karsiliksiz inisiyatif aliyor ve bu tercihimizi aziz milletimizle paylasiyoruz.”
Kaynak: İHA