Il Tarim Ve Orman Müdürlügü'nden Biçerdöverlere Yangin Tüpü Bulundurun Uyarisi

Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yangin sezonun baslamasiyla birlikte hasat mevsiminde çalisan biçerdöverlerde yangin söndürme tüpünün bulundurulmasi istendi. Muhtar ve biçerdöver sahibi operatörlerine bilgilendirme toplantilari düzenlendigini ve denetimlerin hasat boyunca devam edecegi belirtildi.

Il Tarim Ve Orman Müdürlügü'nden Biçerdöverlere Yangin Tüpü Bulundurun Uyarisi
Çanakkale’de yaz aylarinin gelmesiyle birlikte tarim alanlarinda hasat dönemi de basladi.

Hava sicaklarinin artmasi sonrasi yangin riskinin de arttigi il genelinde Çanakkale Valiligi, Orman Bölge Müdürlügünce orman yanginlarina karsi uyarilar yapiliyor. Çanakkale’de son 15 günde 10’ün üzerinde tarim arazilerinde yangin meydana gelirken, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ise, hasat döneminde yanginlarin önüne geçilebilmesi için tarim alanlarinda çalisan biçerdöverlerin 2 yangin söndürme tüpü bulundurmasini istedi.

Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan tarafindan konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, "Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte, biçerdöverlerin yogun sekilde kullanilmaya baslandigi bu dönemde, yangin riski de artmaktadir. Yangin, önlenebilir bir felakettir. Bu riski en aza indirmek için, her biçerdöverde yangin tüpü bulundurulmasi hayati önem tasimaktadir. Biçerdöverde Iki adet yangin söndürücü cihazi kolayca ulasilabilir ve görülebilir bir yerde bulunmalidir. Biçerdöverlerimizde yangin tüpü bulundurarak, hem kendi can ve mal güvenligimizi hem de çevremizdekilerin güvenligini koruyabiliriz” dedi.



Biçerdöver yanginlarinin önlenmesi için önemli uyarilarda bulunan Müdür Türkarslan, bu konuda muhtar ve biçerdöver sahibi operatörlerine bilgilendirme toplantilari düzenlendigini ve denetimlerin hasat boyunca devam edecegini de belirtti.

Türkarslan, muhtar ve biçerdöver sahibi operatörlerine bilgilendirme toplantilari düzenlendigi, denetimlerin hasat boyunca devam edecegi, hasat yapilacak bölgenin bir gün önceden il ve ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne, Orman Isletme Müdürlügü’ne ve jandarmaya bildirilmesi gerektigi, hasat yapilan alanda su ile dolu tanker veya pulvarizatör bulundurulmasi ve muhtemmel bir yangin durumunda aninda müdahaleye hazir olunmasi gerektigi vurguladi.

Açiklama da, biçerdöverlerin egzoz çikislarinin temiz ve bakimli olmasi da yangin riskini azaltacagi, mümkün oldugunca hasat islemleri gündüz saatlerinde yapilmasinin ve geciktirilmemesinin, hasat sirasinda sigara içilmemeli ve açik alev kullanilmamasi gerektigine de dikkat çekildi.

Türkarslan, yanginin önlenebilir bir felaket oldugunu, bu basit önlemleri alarak hem kendi can ve mal güvenliklerini, hem de çevredekilerin güvenligini koruyabileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA