Ögretmen Kadriye Deveci, Eyüpsultan'da Ögrencisi Tarafindan Öldürülen Okul Müdürünün O Anlarini Anlatti

Eyüpsultan’da yabanci uyruklu bir ögrenci tarafindan vurularak öldürülen okul müdürü Ibrahim Oktugan’i kanlar içerisindeki halini gören ögretmen Kadriye Deveci o anlari anlatti. Deveci, “Problemli bir ögrenciydi, ögretmenlerine karsi saygisizdi. En son olayda zaten ögretmenlerimizden bir tanesine küfürlü hitapta bulunmustu. Aile bunu kabul etmemek için çok direndi ama ‘biz bu ögrenciyi tasiyamayacagiz’ dedik. Benim sahit oldugum sadece patlama sesinden sonra odadan çiktigimda hocamla yüz yüze gelerek birbirimize bakmamizdi. Her tarafi kan içerisindeydi, ne oldugunu anlayamadim sadece 2 el patlama sesi duydum” dedi.

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak’taki özel bir lisede yabanci uyruklu bir ögrenci okuldan atilmasindan sorumlu tuttugu okul müdürü Ibrahim Oktugan’a (74) silahla ates edip kaçmis, süpheli çocuk bir süre sonra yakalanmisti. Okul müdürü Ibrahim Oktugan ise kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti. Ayni okulda ögretmen olan Kadriye Deveci, Ibrahim Oktugan’in kanlar içerisindeki halini gördügünü anlatti. Odasindan silahin patlama sesiyle çiktigini belirten Deveci, okul müdürüyle göz göze geldigini ardindan kendisinin üstüne yigildigini ifade etti.



“Her tarafi kan içerisindeydi”

Silahin patlama sesiyle odasindan çiktigini ve kanlar içerisindeki okul müdürü Ibrahim Oktugan’i gördügünü söyleyen ögretmen Kadriye Deveci, “Bu ölümü hocama hiç yakistiramiyorum. Onun hakki böyle bir ölüm degildi. Cümleler çok yetersiz kaliyor. Benim sahit oldugum sadece patlama sesinden sonra odadan çiktigimda hocamla yüz yüze gelerek birbirimize bakmamiz. Her tarafi kan içerisindeydi. Ne oldugunu anlayamadim sadece 2 el patlama sesi duydum. 3 el silahla atis sesi duyan olmus. O panikle, heyecanla ne oldugunu anlamaya çalisirken hocamla göz göze geldiginde üstüme dogru yigildi, tutmaya çalistim. Ögrenci bir ay bizde kalmisti. Gönderilmesi yönünde ailesiyle de konusulmustu. Ailesi de tabi biraz problem çikarmisti ve ögrenci gönderildi. Ondan sonrasinda ögrenciyi hiçbir sekilde görmedim. Problemli bir ögrenciydi, ögretmenlerine karsi saygisizdi. Çevresine ve arkadaslarina olumsuz davranislar sergileyen bir ögrenciydi. Geldigi okuldan ne gerekçeyle geldigi bize çok yansitilmadi. Buradaki kimseyi töhmet altinda birakmak için konusmuyorum. Bazi özel kurumlarda basindan savmak için böyle seyler lanse edilmiyor ve söylenmiyor. Bir de bu ögrencinin ablasi bizde 4 yil boyunca okudu. Ögrenim gördü ve biz böyle bir problem yasamadik. Problemleri ve psikolojik sikintilari olabilir ama böyle hirçin davranislar görmedik, tanik olmadik. Ona binaen ögrenciyi almis bulunduk. 1 ay içerisinde gösterdigi tavir ve davranislar çok problemliydi. Allah rahmet eylesin, hocam da ‘biz bu ögrenciyi tasiyamayacagiz, bize uygun degil, ögrencilerimize kötü örnek’ demisti” seklinde konustu.



“En son olayda ögretmenlerimizden bir tanesine küfürlü hitapta bulundu”

Ögrencinin okulda ögretmenlerine küfür ettigi gerekçesiyle atildigini anlatan Deveci, “Ögretmenlerine saygisiz, ismiyle hitap edip, küfürlü konusuyordu. En son olayda zaten ögretmenlerimizden bir tanesine küfürlü hitapta bulundu. Aile bunu kabul etmemek için çok direndi ama ‘biz bu ögrenciyi tasiyamayacagiz’ dedik. Gönderilmesi yönünde karar verilmisti. Okulda güvenlik görevlisi var. Güvenlik görevlisinin nerede oldugunu bilmiyorum. Olay sirayet etmeden bir dakika önce moladan arkadasimla birlikte odalarimiza geçtik. Kapilarimiz yan yana. Kapimi kapatip, sandalyeme oturdugum anda patlama sesi duydum. Ibrahim Hoca bizim arkamizdan geliyordu. Yanimdaki oda oldugu için ses çok kuvvetliydi. Ben 2 el ates sesi duydum. Bomba patladi diye düsündüm. Önceden ögrencinin velisiyle Ibrahim Hoca ‘ögrencinizin naklini baska okula alabilirsiniz’ seklinde bir konusma gerçeklesiyor. Ögrenci annesiyle Arapça konusmaya basliyor. Yani kullandiklari dili. Ögretmenim sadece, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz. Türkçe konusmak zorundasin. Senin konustugun dili su anda anlamiyorum. Annene ne diyorsun?’. Bu orada, ona çok sinirlendi. Odadan çikarttilar. Bir sürü feveranlar yapti. ‘Annemi küçük düsüremez’ gibi kendince farkli sebepler göstermeye çalisti. Ama hiçbir sey yoktu. Hocamin üslubu o kadar iyidir ki, ben 8 yildir onunla birlikte çalisiyorum. Bir kötü kelimesini duymus insan degilim. Ögrencilerine de çok yakindi. Bu 5-6 ay öncesinde yasanan bir olaydi. Silahla ögrenciyi ben görmedim. Sadece Ibrahim Hoca ile yüz yüze geldigimde kanlar içerisindeydi” dedi.

Kaynak: İHA