Bayburt'ta Yayla Evine Giren Ayi Esyalari Dagitti Kapi Ve Pencereleri Kirdi

Bayburt’un Üzengili köyünde yasayan vatandaslarin yayla evlerine ayi girdi. Kis uykusundan uyanan ve aç oldugu tahmin edilen ayi esyalari parçaladi, evin altini üstüne getirdi, kapilari ve pencereleri kirdi. 5 vatandasin evine girerek her yeri dagitan ayi, ayrica bir vatandasin evinin kapisini kirdi.

Bayburt'ta Yayla Evine Giren Ayi Esyalari Dagitti Kapi Ve Pencereleri Kirdi
Yazin köyde, kisin yaylada yasayan vatandaslar yayladaki evlerini kontrol etmeye gittiklerinde gördükleri manzara karsisinda saskinliklarini gizleyemediler. Eve birilerinin girdiginden süphelenen vatandaslar duvarlarda, yataklarda, yerlerde ayinin pençe izlerini görünce evlerine ayinin girdigine emin oldular. Evlerinin dagitildigini gören vatandaslar, evin daginik halini, ayinin izlerini cep telefonuyla kaydettiler.

"Ayinin izleri, burada da var izleri" diyerek türkü söyledi

Savas alanina dönen evi cep telefonuyla kaydeden Recep Aktürk isimli vatandas, "Ayinin izleri, burada da var izleri" diyerek türkü söyledi, olaya sakayla yaklasti. O anlar yüzlerde tebessüm olustururken, sans eseri vatandaslarin evlerde bulunmamasi olasi bir ayi saldirisinin önüne geçti.
Kaynak: İHA